Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fadi Fawaz etter George Michaels død:

George Michaels kjæreste raser mot parets felles venner

- Fra det øyeblikket du døde var jeg helt alene.

STORT SAVN: George Michaels etterlatte kjæreste Fadi Fawaz forteller om problemene han går gjennom etter Michaels død i 2016. Foto: NTB SCanpix
STORT SAVN: George Michaels etterlatte kjæreste Fadi Fawaz forteller om problemene han går gjennom etter Michaels død i 2016. Foto: NTB SCanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 1. juledag 2016 ble den verdensberømte artisten George Michael funnet død i sin egen seng, 53 år gammel.

Siden stjernas bortgang, har hans etterlatte kjæreste Fadi Fawaz (44) vært åpen i sosiale medier om det enorme savnet, og i et nytt, åpenhjertig brev på Twitter, letter Fawaz på sløret om problemene som har kommet til overflaten etter Michaels bortgang for over et år siden.

Ifølge britiske Mirror, skriver 44-åringen om parets felles venner, som skal ha vendt ham ryggen etter at stjerna døde - og at de etterlot ham alene i sorgen.

- Fra det øyeblikket du døde, var jeg helt alene. De beskyldte meg til og med for å ha noe å gjøre med ditt dødsfall, hevder han.

- Det var ikke lenger noe støtte fra teamet ditt. Jeg ble også nektet å komme inn i vårt felles hjem i Goring. De pakket klærne mine i søppelsekker og sendte til meg, hevder han videre.

Videre påstår Fawaz at flere av George Michaels nærmeste gjorde livet vanskelig for ham i etterkant, og skriver at han blant annet at han sleit med å få i seg mat i flere måneder.

44-åringen nevner imidlertid ikke enkeltpersoner, og venner av paret har så langt ikke kommentert saken.

Vil ikke finne kjærligheten igjen

44-åringen har det siste året delt en rekke bilder av sin avdøde kjæreste i sosiale medier, og sliter tydelig med å komme seg videre.

I et intervju med den britiske tabloidavisa Mirror har han tidligere fortalt at det er vanskelig å innse at artisten er borte, og at han ikke kommer til å finne kjærligheten igjen.

- Det kommer aldri til å være en partner i livet mitt etter George, sa han.

- Jeg har ingen spesielle i livet mitt, og det kommer heller aldri til å komme noen. Det er sannheten, la han til.

Han har med jevne mellomrom delt bilder av seg selv og sin avdøde kjæreste, og blant annet skrevet at han burde hatt muligheten til å få dele øyeblikk i livet med mannen han elsker.

Saken fortsetter nedenfor.

Fant kjæresten død

Fawaz hevdet selv at det var han som fant kjæresten død.

- Litt av en jul. Jeg glemmer den aldri, fordi jeg fant ham fredfullt død i senga om morgenen. Jeg kommer aldri til å slutte å savne deg, skrev han på Twitter.

Overfor den britiske avisa The Daily Telegraph, bekreftet han ifølge Sky News historien.

- Jeg kom dit for å vekke ham opp, og da var han borte. Han lå fredfullt i senga. Vi vet enda ikke hva som har skjedd, sa han til avisa, og fortsatte:

- Alt hadde vært veldig komplisert, men George så fram til jul. Det gjorde jeg også. Nå er alt ødelagt. Jeg vil huske ham som han var - et fantastisk menneske, forklarte han til den britiske avisa.

Fawaz, som er stylist og tidligere fotograf, har vært relativt ordknapp etter kjærestens tragiske bortgang, men i fjor tok han imidlertid bladet fra munnen.

44-åringen beskrev tida etter dødsfallet som både «opprivende, sjokkerende og tøff». Det er særlig presset fra offentligheten som har tynget ham.

- Alle disse løgnene. Jeg har ikke ord for hvor vanskelig det har vært, sa han.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

Kom ut av skapet

George Michael skapte overskrifter verden over i 1998 da han sto fram som homofil etter å nærmest ha blitt presset ut av skapet.

Kort tid før popstjerna valgte å stå fram, skjedde nemlig det som skulle endre livet hans for alltid. På et herretoalett i Will Rogers-parken i Los Angeles, skal Michael ha tåflørtet med en sivilkledd politimann.

Deretter så politimannen popstjerna gjøre det som ble omtalt som en «usømmelig handling», noe som førte til at Michael ble pågrepet og avhørt i tre timer før han slapp ut mot kausjon.

De påfølgende timene var mediepresset enormt. For å forhindre ytterligere spekulasjoner om hans seksualitet, lot popstjernen seg intervjue i CNN:

- Jeg har dummet meg ut, og kan ikke gjøre annet enn å unnskylde meg overfor fansen. Jeg kan ikke engang si at det var første gang jeg har gjort noe slikt, men jeg ønsker å si at jeg er ok, sa George Michael til CNNs reporter.

Den engelske tabloidavisa The Sun var en av de mange avisene som hadde George Michael på sin førsteside: «Zip me up before you go, go», var tittel på saken den påfølgende dagen.

Michael har også i ettertid hevdet overfor talkshowdronninga Oprah Winfrey at det hele var en felle og at det var politimannen selv som la opp til det som skjedde den kvelden.

- Ble ikke enklere

Michael lot seg tilsynelatende ikke knekke, og forsøkte å hanskes med situasjonen ved å være fullstendig åpen og ærlig om sin seksuelle legning.

- Jeg ønsker å si at jeg lever et veldig fint liv akkurat nå. Jeg lever i et homofilt forhold, og kan vel like gjerne si dette offentlig - for jeg har på en måte gjort dette allerede. Har jeg ikke, sa popstjernen, og fortalte videre at han ikke har hatt et forhold til en kvinne på nærmere ti år.

Hendelsen fikk også mye oppmerksomhet i tida etter, spesielt da Michael ga ut låta «Outside», hvor han ironiserer over hendelsen. Dette førte også til at artisten ble saksøkt av den sivile politimannen.

I 2014 fortalte den tidligere Wham!-vokalisten at det å komme ut av skapet slettes ikke gjorde livet hans mindre komplisert.

- Av en eller annen rar grunn, ble ikke mitt homofile liv enklere da jeg kom ut. Det ganske motsatte skjedde, faktisk, sa han til BBC, ifølge People.com.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!