GIFTER SEG: Forholdet mellom Hadia Tajik (Ap) og Stefan Heggelund (H) ble kjent for halvannet år siden. Lørdag gifter de seg. Her er de sammen på Stortingets avslutningsfest for ett år siden.
GIFTER SEG: Forholdet mellom Hadia Tajik (Ap) og Stefan Heggelund (H) ble kjent for halvannet år siden. Lørdag gifter de seg. Her er de sammen på Stortingets avslutningsfest for ett år siden.Vis mer

Gifter seg med Høyre-kjæresten om to dager

Hadias hemmelige bryllup.

(Dagbladet): For halvannet år siden skrev Dagbladet at Arbeiderpartiet-politiker Hadia Tajik (30) og Høyre-politiker Stefan Heggelund (29) er kjærester.

Nå skal de to gifte seg, og bryllupet står allerede lørdag, ifølge VG.

Hemmelighetskremmeri Paret ønsker ikke å kommentere saken overfor avisa, og sier at de «oppfatter vielsen og festen som en privatsak».

VG skriver at det er svært mye hemmelighetskremmerier rundt bryllupet.

Selv om det er flere måneder siden gjestene fikk invitasjon til bryllupet, får de ikke vite nøyaktig hvor det finner sted før tidlig selve dagen.

Gjestelista er ikke kjent, og avisa skriver at det også er fotoforbud når Tajik og Heggelund utveksler sine «ja» lørdag.

Møttes for to og et halvt år siden Tajik og Heggelund bekreftet forholdet sitt overfor Dagbladet tidlig i desember 2012. Da var det om lag ett år siden de møtte hverandre for første gang, på et utested i Oslo.

- Stefan er en mann som vil forandre verden. Vi er begge dypt engasjerte. Men vi er veldig uenige om samfunnsanalysen og løsningene, sa den profilerte Ap-politikeren til Dagbladet.

På det tidspunktet var de to ikke samboere. Paret ønsket den gang ikke å si noe om nøyaktig når de ble sammen, hva de falt for ved hverandre eller hva de tenkte om framtida.

- Det er litt privat, var Tajiks svar til de fleste spørsmålene Dagbladet stilte.

Skifter ikke side Heggelund er fra Oslo, og har vært stortingsrepresentant siden i fjor høst, og Høyre-politiker siden tidlig i tenårene.

Hans kommende kone var kulturminister fra 2012 fram til i fjor høst og ble valgt inn på Stortinget første gang i 2009, og gjenvalgt i fjor. Rogalendingen er i dag leder av justiskomitéen på Stortinget.

I 2012 sa Heggelund til Dagbladet at de ikke har noen illusjoner om at de skal klare å overbevise hverandre politisk.

- Du skal ha stor tro på egen retorisk kraft hvis du tror at du skal overtale en Ap-statsråd til å skifte side.

PÅ SLOTTET: Hadia Tajik (Ap) og Stefan Heggelund (H) kom arm i arm på stortingsmiddag på Slottet i oktober.
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
PÅ SLOTTET: Hadia Tajik (Ap) og Stefan Heggelund (H) kom arm i arm på stortingsmiddag på Slottet i oktober. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer