Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Olav Thon og Sissel Bredal Haga:

Gifter seg på 20 minutter

Slik blir bryllupet til Olav Thon og Sissel Bredal Haga.

TID FOR FEST: I mai annonserte hotellkongen Olav Thon (95) at han hadde forlovet seg med sin livsledsager gjennom over 30 år, Sissel Berdal Haga (78). 21. juni skal bryllupet stå på Hotel Bristol i Oslo sentrum. Foto: NTB Scanpix
TID FOR FEST: I mai annonserte hotellkongen Olav Thon (95) at han hadde forlovet seg med sin livsledsager gjennom over 30 år, Sissel Berdal Haga (78). 21. juni skal bryllupet stå på Hotel Bristol i Oslo sentrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i vår ble det kjent at den 95 år gamle forretningsmannen, milliardæren Olav Thon hadde fridd til sin kjæreste gjennom tredve år, Sissel Berdal Haga (78).

Det var i starten av mai at bryllupsplanene ble kjent, og i morgen - på selveste midtsommerdagen 21. juni - skal bryllupet mellom den rike 95-åringen og den 17 år yngre tingrettsdommeren stå.

- Årets lengste dag er en dag for å feire, og er uansett et glimrende utgangspunkt, fortalte en lykkelig Berdal Haga til Dagbladet i mai.

Da nyheten ble kjent, kunne Berdal Haga avsløre overfor Dagbladet at bryllupet vil finne sted på et nyoppusset Hotel Bristol i Oslo. Både vielsen og mottakelsen vil foregå på det ærverdige hotellet.

GIFTEKLARE: Fredag 21. juni er det klart for bryllup mellom Olav Thon og Sissel Berdal Haga. Her er de i forbindelse med Toralv Maurstads 90-årsdag. Foto: NTB Scanpix
GIFTEKLARE: Fredag 21. juni er det klart for bryllup mellom Olav Thon og Sissel Berdal Haga. Her er de i forbindelse med Toralv Maurstads 90-årsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raskt bryllup

Det er ventet hundrevis av gjester til den storslagne feiringen. På gjestelista står gamle venner, familiemedlemmer og kolleger som paret ønsker å ha rundt seg på den store dagen.

- Jeg tror det blir nesten flere gjester enn vi klarer. Det blir over hundre, og kanskje opp mot 200 gjester – vi får se hvor mange som takker ja, sa Berdal Haga til Dagbladet da forlovelsen ble annonsert i mai.

Til TV 2 fortalte Thon nylig at det ikke var tilfeldig at valget falt akkurat på Hotel Bristol. Det er nemlig det første hotellet 95-åringen kjøpte på 1970-tallet, og han beskriver hotellet nesten som et «hjem».

STØDIG PAR: Olav Thon og Sissel Berdal Haga har vært sammen i snart 30 år. Her er de to på premieren på musikalen «Chicago» på Oslo Nye. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STØDIG PAR: Olav Thon og Sissel Berdal Haga har vært sammen i snart 30 år. Her er de to på premieren på musikalen «Chicago» på Oslo Nye. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Det blir riktignok ingen bryllupsfest ut i de sene nattetimer for det spreke paret. Det vil være en tre timers stående mottakelse fredag formiddag med kunstneriske innslag, tapas og selvfølgelig: en bryllupskake på ti etasjer.

OVERRASKET: Begge var å se på Billboard Music Awards natt til torsdag, men det var det som skjedde etter uttelingen som nå overrasker fansen. Joe Jonas og Sophie Turner bestemte seg nemlig for å gifte seg i Las Vegas. Video: CNN Vis mer

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV) har tatt på seg oppgaven om å vie paret som har gått med gifteplaner i over 30 år.

- Vi har truffet Borgen mange ganger og synes hun er en knakende kjekk og glad ordfører, har Berdal Haga tidligere fortalt til Dagbladet.

Ifølge tidsplanen som er sendt ut, skal vielsen begynne rundt klokka 11:30 fredag formiddag. Allerede 11:50 skal brudeparet gå ut av lokalet, før de holder en liten pressekonferanse med forloverne sine.

Det vil altså si at superparet gifter seg på 20 minutter. Etter bryllupet følger en kort og privat fest, der pressen ikke får være til stede. Det opplyses om at tidspunktene kan endre seg.

HOTELLMOGUL: 95 år gamle Olav Thon kjøpte Hotel Bristol som sitt første hotell på 1970-tallet. Fredag 21. juni gifter han seg der med sin kjære Sissel. Foto: NTB Scanpix
HOTELLMOGUL: 95 år gamle Olav Thon kjøpte Hotel Bristol som sitt første hotell på 1970-tallet. Fredag 21. juni gifter han seg der med sin kjære Sissel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gifter seg med røde lua

Ifølge VG skal bruden stille i en gul silkekjole designet av Ove Harder Finseth, som også designet kronpinsesse Mette Marit sin brudekjole i 2001. Den spreke 78-åringen vil også gå med en oransje hatt designet av Mona Strand.

FLAKS I UFLAKS: Et par i USA hadde akkurat gitt hverandre evig troskap da et stort tre nesten traff dem midt i ansiktet. Video: CNN Vis mer

Hotellkongen selv har avslørt til avisa at den legendariske røde lua naturligvis vil være en del av bekledningen når han endelig skal få sin brud.

- Olav skal ha en smoking som er kjøpt i Carnaby Street i London for mange år siden med et grønt magebelte og en grønn sløyfe som jeg også har sydd, sier Berdal Haga i intervjuet med VG.

Den fargerike 78-åringen er også kvinnen som står bak Olav Thons velkjente røde lue, som nå altså blir en del av milliardærens bryllupsantrekk.

NOBELS FREDPRIS: Olav Thon og Sissel Berdal Haga er stadig på farten, til tross deres høye alder. Her er de under Nobelpris-utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix
NOBELS FREDPRIS: Olav Thon og Sissel Berdal Haga er stadig på farten, til tross deres høye alder. Her er de under Nobelpris-utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slik fridde han

Når Thon og hans kjære blir gift i morgen, vil de bli et av Norges eldste brudepar. Det er riktignok ikke tilfeldig at bryllupet kommer så sent som det gjør. Thon har væty gift med Inger Johanne Thon siden han var ung, men hun ble i ung alder rammet av den alvorlige sykdommen Alzheimer, og sovnet stille inn i 2018 - 98 år gammel.

Thon tok aldri ut skilsmisse og dermed er det først nå det har vært mulig for Thon å gifte seg med livsledsageren han har hatt gjennom 30 år parallellt med at kona har vært syk.

Thon ønsket å beholde ekteskapet til den syke kona til tross for at han var partner med en annen kvinne.

95-åringen er kjent for å ha en nøktern livsførsel til tross for sin gigantiske formue. Til og med frieret skal ha gått rolig og hverdagslig for seg, har hotellmogulen nylig fortalt TV 2.

– Det gikk som det meste annet i livet vårt. Det enkle er ofte det beste sies det, og det lever vi opp til. Så det skjedde vel over en sparsommelig frokost, sier han i intervjuet.

JOBBER SAMMEN: I tillegg til å bo sammen, jobber også Thon og Haga tett med hverandre. Foto: NTB Scanpix
JOBBER SAMMEN: I tillegg til å bo sammen, jobber også Thon og Haga tett med hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brullypsreise til Nord-Norge

Paret som på fredag vil bli smidd i hymens lenker, møttes i sin tid der de liker seg best: på fjellet. Dermed var det også naturlig for paret å legge bryllupsreisen til nettopp norske vidder og fjell.

– Tja, jeg har for så vidt antydet at jeg hadde tenkt å spandere en tur til dyreparken i Flå. Men så forstår jeg at Sissel gjerne vil utenlands så da har jeg vært inne på om reisen skulle bli til Töcksfors i Sverige, fleiper Thon til TV 2.

Han legger til at bryllupsreisen etter alt å dømme vil gå til et sted i Nord-Norge, hvor både han og den kommende kona er glad i å feriere.

Berdal Haga fortalte til Dagbladet i mai at paret har gått med gifteplaner i mange år.

- Vi har jo modnet over tid. Det er ikke lenge siden vi bestemte oss for at det er på tide å gifte oss. Vi har tenkt på det i 30-35 år, så nylig fant vi ut at vi måtte ta en avgjørelse, sa hun da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!