Giftet seg for andre gang på tre dager

Gondol-kaos under Clooneys andre bryllup.

(Dagbladet): De fleste av oss har knapt nerver, tid eller penger til å gjennomføre to bryllup på tre dager.

Det er imidlertid ikke tilfellet for Hollywood-stjerna George Clooney (53). Når han gifter seg med sin Amal Alamuddin (36), skal det skje med fyrverkeri og celebre gjester, både én og to ganger.

Lørdag fant den private seremonien sted i Venezia, men først i dag ble de to offisielt mann og kone.

Det har ikke gått den italienske byen - eller verden forøvrig - hus forbi. På kanalene utenfor rådhuset er det nå totalt gondol-kaos.

Bruden og brudgommen ankom rådhuset i båt klokka halv to. Ti minutter seinere kommer de to ut igjen - han iført grå dress, og hun i elegant hvit buksedrakt med matchende hatt.

GIFTET SEG - IGJEN: George Clooney og Amal Alamuddin giftet seg lørdag i en privat seremoni. I dag fant den offisielle vielse sted i Venezia. Foto: AFP / NTB Scanpix
GIFTET SEG - IGJEN: George Clooney og Amal Alamuddin giftet seg lørdag i en privat seremoni. I dag fant den offisielle vielse sted i Venezia. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

De mange oppmøtte brøt ut i jubel, Clooney vinket til publikum, før det ferske ekteparet ble frakta av gårde i en taxi-gondol.

Mens Clooney på sin side er regnet som en av Hollywoods mest populære mannlige skuespillere, er også Alamuddin et kjent fjes i sine kretser.
Profilert advokat Ifølge Huffington Post har 36-åringen, som er født i Libanon, studert både ved prestisjeuniversitetet Oxford University og New York University School of Law, og jobber i dag med internasjonal rett, menneskerettigheter og strafferett for firmaet Doughty Street Chambers i London.

 I tillegg har Alamuddin vært representant for WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange, blitt utsendt på flere FN-oppdrag og jobbet som rådgiver for Kofi Annan.

Fram til i fjor sommer var Clooney sammen med Stacy Keibler (33). Dette blir Clooneys andre ekteskap. Fra 1989 til 1993 var han gift med skuespilleren Talia Balsam.