Eli Kari Gjengedal:

Giftet seg på nyttårsaften midt i slalåmbakken

Ble viet av ordføreren.

GIFT: Værmelder Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård giftet seg midt i slalåmbakken på Geilo av ordfører Ann Sire Fjerdingstad. Foto: Privat.
GIFT: Værmelder Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård giftet seg midt i slalåmbakken på Geilo av ordfører Ann Sire Fjerdingstad. Foto: Privat.Vis mer

(Dagbladet): For mange handler nyttårsaften om å takke for det gamle året, og ønske det nye året velkommen. Gjerne med nyttårsforsett og blanke ark i tankene.

For TV 2s værmelder Eli Kari Gjengedal (46) ble feiringen gjort på en helt spesiell måte.

Midt i slalåmbakken på Geilo ble nemlig Gjengedal og ektemannen Tom Saxegård (48) viet av ordfører Ann Sire Fjerdingstad, og gikk dermed inn i det nye året som nygift.

- Det var veldig stemningsfullt. Så gøy å gjøre det under fyrverkeri og midt i en snøbyge, forteller værmelderen til Dagbladet.

Det var Bygdeposten som først omtalte saken.

Gjengedal og Saxegård giftet seg allerede våren 2014 i Las Vegas, men vielsen ble ikke godkjent av norske myndigheter. Den gang var også ordføreren til stede.

- For oss var jo dette en formalitet. Vi giftet oss jo i Las Vegas i 2014. Men gøy å gjøre litt ut av det og ekstra koselig at Ann, som er en venn og var i Las Vegas, kunne gjøre det for oss, forteller en nygift Gjengedal til Dagbladet.

Første vielsen

For ordfører Fjerdingstad var også dette en helt spesiell kveld. I 2018 trådte nemlig den nye regelen om at kommunene tar over oppgaven å vie par som vil gifte seg borgerlig. Tidligere har det vært tingretten som har gjort dette.

- Vi fulgte med på klokka og rusla bort i slalåmbakken i god tid før midnatt. Da klokka bikka 00.00 satte vi i gang med å lese teksten, og jeg kunne erklære ekteparet for rette ektefolk, forteller Fjerdingstad til NRK.

Saken fortsetter under:

JUBEL: Endelig kan Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård kalle seg rette ektefolk. Her sammen med ordfører Ann Sire Fjerdingstad som viet ekteparet. Foto: Privat
JUBEL: Endelig kan Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård kalle seg rette ektefolk. Her sammen med ordfører Ann Sire Fjerdingstad som viet ekteparet. Foto: Privat Vis mer

Selv om Fjerdingstad allerede har vært med på en vielse av paret en gang før, var det likevel en helt annerledes opplevelse nå.

- Det er stor forskjell på de to vielsene. Las Vegas er Las Vegas, der alt går på samlebånd. På Geilo koste vi oss med god mat og hadde en hyggelig stund ute. Dessuten ble det jo ekstra spesielt i og med at dette var den første vielsen jeg sto for, sier hun til Bygdeposten.

Intimt

Ifølge Gjengedal gikk seremonien rolig for seg, med kun de aller nærmeste til stedet.

- Det var bare oss, vitner og de to guttene våre, forteller hun til Dagbladet.

Som liten drømte aldri Gjengedal om et prinsessebryllup med stor hvit kjole.

Men etter at hun møtte drømmemannen ble det både giftermål, hele to ganger, og hvit kjole på den blide værdama. Da Gjengedal giftet seg i Las Vegas bar hun riktignok en Marilyn Monroe-inspirert kjole.

- Jeg har alltid hatt en sentral tanke rundt giftermål, og det var at jeg skulle være dødsforelska, og det er jeg jo nå, uttalte hun den gang i et intervju med Dagbladet.

Saken fortsetter under:

FLYTTER IKKE SAMMEN: Selv om Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård ble smidd i hymens lenker fortsetter pendlertilværelsen en stund til. Foto: Se og Hør
FLYTTER IKKE SAMMEN: Selv om Eli Kari Gjengedal og Tom Saxegård ble smidd i hymens lenker fortsetter pendlertilværelsen en stund til. Foto: Se og Hør Vis mer

Bor ikke sammen

Men selv om duoen var nygift den gang, flyttet de likevel ikke sammen. Gjengedal ble boende i Bergen, og Saxegård ble boende i Drammen.

Det så imidlertid ikke Gjengedal på som noe negativt.

- Det er bare fint at vi ikke bor sammen, for da er man kjempeforelsket mye lenger, sa hun den gang, og forklarte at grunnen til at adresseendringen uteble var fordi de har barn fra tidligere begge to.

Fra før av har hun sønnen Nikolai (11) med ekssamboer Kjetil Lavik Iversen.

I dag, etter sitt andre giftermål, bor duoen fremdeles ikke sammen.

- Vi pendler fremdeles, sier Gjengedal til Dagbladet.

GIR KRITIKERNE FINGER'N: Eli Kari Gjengedal fikk terningkast én for kjolen hun bar under fjorårets Gullruten. Nå vil hun vise at hun gir «f» i kritikken, og har på seg den samme kjolen i år. Video: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer Vis mer