LETTET: Imogen Thomas sier det har vært et mareritt å bli hengt ut som en utpresser. I går ble hun renvasket i retten i London. Foto:  REUTERS/Toby Melville
LETTET: Imogen Thomas sier det har vært et mareritt å bli hengt ut som en utpresser. I går ble hun renvasket i retten i London. Foto: REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Giggs-elskerinne renvasket for utpressing

United-spilleren hevdet hun krevde 100 000 pund.

(Dagbladet): Big Brother-stjerna og glamourmodellen Imogen Thomas ble stemplet som en utpresser etter at forholdet til Ryan Giggs ble offentlig kjent.

I går, drøye åtte måneder etter at saken begynte å rulle, ble hun renvasket i retten i London.

- Det har vært et mareritt for meg og familien min. Jeg er så lettet over at sannheten har kommet ut, sier hun, ifølge The Sun.

- Det er noe seriøst galt med loven
Da Ryan Giggs skjønte at forholdet til glamourmodellen Imogen Thomas var blitt kjent i pressekretser, gikk han rettens vei for å hindre dem i å navngi ham.

Manchester United-helten fikk innvilget ønsket, blant annet fordi dommeren vurderte det som sannsynlig at Thomas hadde forsøkt å presse ham for penger. Om han ikke betalte, ville hun selge historien til The Sun.

Beløpet som ble nevnt var 100 000 pund - i underkant av en million kroner.

Imogen Thomas har hele veien nektet for at hun ville ha betalt for sin taushet.

- Igjen blir mitt navn og rykte dratt ned i søpla, mens mannen jeg hadde et forhold til kan gjemme seg. Jeg får ikke lov til å forsvare meg. Det er noe som er seriøst galt med loven, sa hun etter at en rettskjennelse hadde nektet henne å uttale seg om forholdet.

Giggs aksepterer kjennelsen
På sosiale medier sirkulerte etter hvert navnet til Giggs overalt, mens mediene fortsatt var kneblet. Til slutt valgte parlamentsmedlem John Hemming å henge ut United-spilleren fra talerstolen, og uttalelsene ble overført direkte ut til folket på BBCs sendinger fra parlamentet.

Nå sier Imogen Thomas at hun har lagt saken bak seg.

- At jeg plutselig måtte forsvare meg på grunn av denne juridiske prosessen har vært ekstremt opprørende og stressende. Jeg er bare glad for at partene og retten nå aksepterer at jeg ikke driver med utpressing. Jeg er blitt renvasket, og det var alt jeg ønsket meg. Jeg har ingenting å tilføye - nå har jeg lagt saken bak meg, sier hun.

Imogen Thomas' advokat, David Price, sier Giggs er innforstått med at Thomas ikke ønsket å presse ham for penger. Giggs ble for øvrig gitt pseudonymet CTB i retten.

- CTB aksepterer at det ikke er grunnlag for å beskylde frøken Ms. Thomas for utpressing. CTB og Ms Thomas har ikke noe uoppgjort, sier han.

BLE IKKE PRESSET FOR PENGER: Ryan Giggs fikk stanset pressen fra å omtale utroskapet med Imogen Thomas, blant annet fordi retten mente hun hadde presset ham for penger. Foto: (AP Photo/Keystone/Peter Klaunzer)
BLE IKKE PRESSET FOR PENGER: Ryan Giggs fikk stanset pressen fra å omtale utroskapet med Imogen Thomas, blant annet fordi retten mente hun hadde presset ham for penger. Foto: (AP Photo/Keystone/Peter Klaunzer) Vis mer