Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gigi Hadid:

Gigi Hadid ble anklaget for rasisme. Nå legger hun seg flat

Delte håndskrevet brev på twitter. 

PARODI: Gigi Hadid parodierte Melania Trump under American Music Awards. Da raste Trump-tilhengerne mot henne. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk ikke helt på skinner da supermodell Gigi Hadid (21) debuterte som programleder under søndagens American Music Awards.

Under sendingen prøvde hun nemlig å slå an en spøk ved å imitere USAs kommende førstedame Melania Trump (46).

Hun gjorde blant annet narr av den slovenske modellens ansikt og østeuropeiske aksent.

Se video øverst i saken!

Spøken gjorde at flere Trump-tilhengere raste mot den unge supermodellen i sosiale medier.

USAs FØRSTDAME: 9. november ble det klart at Donald Trump blir USAs neste president, og kona Melania Trump blir kommende førstedame. Foto: NTB scanpix
USAs FØRSTDAME: 9. november ble det klart at Donald Trump blir USAs neste president, og kona Melania Trump blir kommende førstedame. Foto: NTB scanpix Vis mer

Flere gikk så langt at de anklaget Hadid for rasisme, og noen mente at hun burde holde seg til modellkarrieren.

- Beklager til alle jeg fornærmet

Tirsdag delte 21-åringen et håndskrevet brev på sin twitter-konto der hun beklager at flere oppfattet spøken som rasistisk.

- Jeg følte meg beæret over å lede AMAs i går kveld og å kunne jobbe med noen av de mest respekterte manusforfatterne i bransjen. Jeg fjernet eller forandret alt i manuset som jeg følte ble dratt for langt, og om du ønsker å se det eller ikke, det som sto igjen var gjort med humoristiske intensjoner. Jeg har også opplevd å ha blitt gjort narr av på tv og har klart å se humoren i det, skriver hun og avslutter:

- Jeg tror Melania forstår bransjen og hvordan programmer blir skrevet. Jeg beklager til alle jeg fornærmet, jeg har bare de beste ønskene for landet vårt.

Under parodien spøkte Hadid også med Melania Trumps tale til det republikanske partiet under årets landsmøte. Der mente mange at hun hadde stjålet flere vendinger fra nåværende førstedame Michelle Obama.

- Jeg elsker ektemannen min, president Barack Obama, og våre to barn Sasha og Malia, vitset modellen fra scenen.

Melania Trump har ikke kommentert saken.

Slo tilbake

Dette er ikke første gang Gigi Hadid har tatt til sosiale medier for å forsvare seg.

Hun har tidligere fått krasse meldinger fra flere som mener at hun ikke passer til å være modell. Mange designere bruker som kjent syltynne modeller for å vise fram sine kreasjoner.

Hadid sa i fjor at hun er klar over at hun ikke ser ut som mange av sine kolleger, men at det heller ikke er noe som plager henne.

- Ja, jeg har pupper, jeg har magemuskler, jeg har rumpe, men jeg ber ikke om spesialbehandling av den grunn. Jeg passer inn i de større størrelsene, skrev hun på Instagram.

SUPERMODELL: Gigi Hadid på catwalken under Victoria’'s Secret Fashion Show i fjor. Foto: Anthony Behar / NTB scanpix
SUPERMODELL: Gigi Hadid på catwalken under Victoria’'s Secret Fashion Show i fjor. Foto: Anthony Behar / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!