Deborah James:

Gikk bort etter årelang kreftkamp

Podkasteren Deborah James ble 40 år gammel.

ANERKJENT: Deborah James har fått stor oppmerksomhet for åpenhet rundt kreftsykdommen. Her er hun avbildet sammen med prins William. Foto: Skjermdump fra Instagram
ANERKJENT: Deborah James har fått stor oppmerksomhet for åpenhet rundt kreftsykdommen. Her er hun avbildet sammen med prins William. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Podkaster Deborah James har gått bort i en alder av 40. Det forteller familien i en uttalelse, ifølge blant annet Independent.

I 2016 ble hun diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

Hun etterlater seg barna Hugo (14) og Eloise (12), og ektemannen Sebastian Bowen.

Hun var godt kjent fra Instagram-siden «Bowel Babe» der hun blant annet forteller om den lange kampen mot tarmkreft. Hun bemerket seg også i BBC podkasten «You, Me and the Big C» der hun også delte åpenhjertig om kreftdiagnosen.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

James har også vært med på å samle inn millioner av pund til kreftforskning.

Også de kongelige har bitt seg merke i James' historie, og i mai fikk hun besøk av ingen ringere enn prins William (40).

- Planlegger ikke å dø

I mai publiserte hun blant annet et innlegg hvor hun tok farvel med følgerne sine, og i samme innlegg oppfordret hun dem til å donere penger til organisasjoner som hjelper kreftpasienter.

«Meldingen jeg aldri ønsket å skrive. Vi har prøvd alt, men kroppen min spiller ikke på lag», skrev hun i innlegget.

Forrige måned kom hun også med en oppdatering til følgerne sine. James begynte nemlig å bli redd for å sovne, og i et intervju til The Sun utdypet hun hvorfor, skriver Sky News:

- Jeg planlegger ikke å dø med det første, men det er bare så uforutsigbart. Jeg er redd for å sovne, og det er en av de største grunnene til at jeg er så trøtt. Jeg er redd for å sove, fortalte hun den gang.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

De siste ukene mottok 40-åringen behandling fra hjemmet, og i intervjuet roset hun familien for omsorgen og kjærligheten de har vist.

- Jeg tror familien min er utslitt, de har alle vært helt utrolige. De har overgått seg selv for å passe på meg og pleie meg. Det jeg har sett fra dem de siste to ukene er ekte kjærlighet, dyp kjærlighet. Det er overveldende. De har vært fantastiske, fortalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer