Deborah James:

Gikk bort etter årelang kreftkamp

Podkasteren Deborah James ble 40 år gammel.

ANERKJENT: Deborah James har fått stor oppmerksomhet for åpenhet rundt kreftsykdommen. Her er hun avbildet sammen med prins William. Foto: Skjermdump fra Instagram
ANERKJENT: Deborah James har fått stor oppmerksomhet for åpenhet rundt kreftsykdommen. Her er hun avbildet sammen med prins William. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Podkaster Deborah James har gått bort i en alder av 40. Det forteller familien i en uttalelse, ifølge blant annet Independent.

I 2016 ble hun diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

Hun etterlater seg barna Hugo (14) og Eloise (12), og ektemannen Sebastian Bowen.

Hun var godt kjent fra Instagram-siden «Bowel Babe» der hun blant annet forteller om den lange kampen mot tarmkreft. Hun bemerket seg også i BBC podkasten «You, Me and the Big C» der hun også delte åpenhjertig om kreftdiagnosen.

James har også vært med på å samle inn millioner av pund til kreftforskning.

Også de kongelige har bitt seg merke i James' historie, og i mai fikk hun besøk av ingen ringere enn prins William (40).

- Planlegger ikke å dø

I mai publiserte hun blant annet et innlegg hvor hun tok farvel med følgerne sine, og i samme innlegg oppfordret hun dem til å donere penger til organisasjoner som hjelper kreftpasienter.

«Meldingen jeg aldri ønsket å skrive. Vi har prøvd alt, men kroppen min spiller ikke på lag», skrev hun i innlegget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer