«Luksusfellen»:

Gikk fra hverandre etter at «Luksusfellen» kom på besøk

- Begeret hadde vel rent over lenge før «Luksusfellen» kom på besøk.

«LUKSUSFELLEN»: Marikken Muri og Christer Folgerø får sjokkbeskjed fra «Luksusfellen» om at de risikerer å tvangselge boligen. På tre uker må de skaffe nesten 300 000 kroner. Video: TV 3 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (48) og Lene Drange (27) er i kveldens episode på Askøy utenfor Bergen. Der møter de det unge samboerparet Christer Folgerø (24) og Marikken Muri (22), som har havnet i en skikkelig økonomisk knipe.

Folgerø jobber fulltid som murer, mens Muri jobber deltid som barne- og ungdomsarbeider. De har to barn sammen.

I episoden forteller Folgerø at han tok opp tre kredittkort da han var 19 år gammel, og at han etter hvert mistet kontrollen over forbruket sitt. Pengene gikk blant annet til fest, snus og taxi.

Selv tror han at han i dag har en gjeld på 400 000 kroner, i tillegg til boliggjeld. Men det viser seg at han skylder mer penger enn som så.

Muri uttrykker frustrasjon over situasjonen, og forteller til ekspert Lene Drange at hun har vurdert å gå fra Folgerø dersom ting ikke bedrer seg. 22-åringen ante nemlig ingenting om kjærestens økonomiske problemer da de møtte hverandre for flere år tilbake.

Saken fortsetter nedenfor.

I KNIPE: Christer Folgerø og Marikken Muri blir tydelig opprørt når de får beskjed om at de å skaffe nærmere 300 000 kroner på bare noen få uker. Foto: TV3
I KNIPE: Christer Folgerø og Marikken Muri blir tydelig opprørt når de får beskjed om at de å skaffe nærmere 300 000 kroner på bare noen få uker. Foto: TV3 Vis mer

Holdt gjelden skjult

Det var først da hun åpnet et brev som kom i posten, der det kom fram at samboeren hadde tatt opp et forbrukslån på 150 000 kroner, at hun fikk nyss om situasjonen.

Hun legger ikke skjul på at hun følte på et stort svik, og at det har ført til krangling og høylytte diskusjoner i hjemmet. Både i forkant, men også i etterkant av «Luksusfellen»-besøket.

- Etter at «Luksusfellen» kom på besøk ble vi enige om å gjøre det slutt, forteller Muri til Dagbladet.

Muri forteller at hun fikk sjokk da flere detaljer om økonomien til Folgerø kom fram.

Saken fortsetter nedenfor.

SÅRT TEMA: Marikken Muri bryter sammen i gråt når hun forteller om hvordan økonomien har gått utover forholdet deres. Foto: TV3
SÅRT TEMA: Marikken Muri bryter sammen i gråt når hun forteller om hvordan økonomien har gått utover forholdet deres. Foto: TV3 Vis mer

Etter en nøye gjennomgang av parets økonomi, finner «Luksusfellen»-ekspertene ut at Folgerø alene har en forbruksgjeld på 660 000 kroner, mens Muri har i overkant av 100 000 kroner.

Ikke minst har samboerparet et skyhøyt forbruk hver måned, der betaling av regninger altså har blitt nedprioritert. Felleskostnadene til sameiet er ikke betalt på hele elleve måneder, i tillegg til at strømregninga for ni måneder også står ubetalt.

Saken fortsetter under:

Må selge huset

- Begeret hadde vel rent over lenge før «Luksusfellen» kom på besøk. Men det var da jeg forsto hvor alvorlig dette gikk utover meg, at jeg fikk nok, forteller Muri, som gjorde det slutt med Folgerø rett etter at «Luksusfellen» hadde vært på besøk.

- Det var jeg som måtte ofre alt. Jeg måtte selge bilen min og andre personlige eiendeler fordi han hadde satt oss i denne situasjonen, forteller hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Klipp fra «Luksusfellen» på TV3. Vis mer

På grunn av manglende innbetaling til flere forskjellige kreditorer, kommer det fram i kveldens episode at Askøy-paret står i fare for å måtte tvangsselge leiligheten sin, dersom de ikke blar opp nærmere 300 000 kroner i løpet av tre uker.

Beskjeden kommer som et sjokk for Muri, som bryter ut i tårer i episoden.

- I dag er det jeg som sitter på huset, men jeg forsøker å selge det ettersom det er mye gjeld som fortsatt står på det, sier hun til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

HØY GJELD: Christer Folgerø forteller samboeren at han er lei seg over å ha satt dem i en kinkig situasjon. Foto: TV3
HØY GJELD: Christer Folgerø forteller samboeren at han er lei seg over å ha satt dem i en kinkig situasjon. Foto: TV3 Vis mer

Enormt forbruk

Da «Luksusfellen»-økonomene var på besøk hos det tidligere samboerparet fikk de en grundig oversikt over parets månedlige forbruk, og fant blant annet ut at de punget ut 20 000 kroner hver måned på mat.

På «annet»-posten, som er alt fra møbler til solarium og strømmingstjenester, står det oppført hele 25 000 kroner.

Alt i alt hadde de et forbruk på 95 000 kroner hver måned. Dette var noe av det første de måtte ta tak i.

Lene Drange og Hallgeir Kvadsheim lagde dermed et nytt og realistisk budsjett, der blant annet matkostnadene skulle gå ned til 7000 kroner i måneden.

- Nå som det er slutt fikk vi hvert vårt budsjett å følge. For min del går det veldig fint. Jeg er ikke lenger i den økonomiske knipen som før. Når venner og bekjente spør pleier jeg å si: Sånn var det, slik er det ikke lenger, forteller Muri.

Har fortsatt kontakt

Ettersom paret har to barn sammen har Muri og Folgerø fortsatt kontakt.

- Vi snakker fortsatt med hverandre når det kommer til planlegging og hva gjelder barna, forteller Muri til Dagbladet.

Saken fortsetter under:

Til tross for at møtet med «Luksusfellen» ikke endte helt som planlagt for duoen, sitter fortsatt Muri med en positiv opplevelse fra besøket.

- Det var egentlig veldig godt å få dem på besøk. Da ble alle kortene lagt på bordet, og vi fikk ordnet opp i problemene en gang for alle, sier hun.

Christer Folgerø bekrefter overfor Dagbladet at forholdet med Marikken Muri er over, men vil ikke kommentere saken noe ytterligere.

Se hvordan det går for Folgerø og Muri i kveldens episode av «Luksusfellen» på TV3 klokka 20:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer