Håvard Bakke:

Gikk nesten glipp av sønnens fødsel

Skuespiller Håvard Bakke ble far for tredje gang i januar, 20 år etter sitt andre barn ble født.

NYBAKT FAR: Håvard Bakke og kona Ida Holten Worsøe fikk sitt første barn sammen i år. Foto: Heiko Junge / NTB
NYBAKT FAR: Håvard Bakke og kona Ida Holten Worsøe fikk sitt første barn sammen i år. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

I 2013 falt Håvard Bakke (48) pladask for skuespillerkollega Ida Holten Worsøe (41). Året etter ble de forlovet, og i 2016 ga de hverandre sitt «ja».

I januar i år ble ekteparet foreldre for første gang sammen, til gutten Emil. Men fødselen gikk ikke helt udramatisk for seg kan Bakke avsløre til Østlendingen.

PÅ SKJERMEN IGJEN: Det er premiere på fjerde sesong av «Funkyfam» på TV 2 PLAY, og vi har tatt en prat med Morten Sundli og Jørgine Massa Vasstrand om litt av det vi får møte på denne sesongen. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

«Hotel Cæsar»-stjerna har to barn fra sitt forrige ekteskap, Thea (26) og Tiril (20). Dagen før den lille gutten ble født, kom den ene dattera hjem med coronasmitte

På det tidspunktet var Norge igjen preget av strenge coronarestriksjoner. Det bød derfor på utfordringer når den kommende pappaen skulle inn på fødestua. For han ble ansett som nærkontakt.

- Vi hadde så vidt vært i samme etasje i noen minutter, så jeg skjønte med en gang at jeg ikke kunne være smittet. Men ifølge reglene skulle jeg da ikke få være med på fødselen.

BRYLLUP: Gjennom den nye serien «Vendela + Petter gifter seg» får man et innblikk i bryllupsplanleggingen til realityparet som møttes på «Farmen Kjendis». Video: TV 2 Play/Reality Awards Vis mer

Det var en spesiell tung beskjed å få siden det var konas første fødsel. Men jordmora ble deres redning. Etter å ha tatt en coronatest hjemme kunne han hive seg i bilen og kjøre til sykehuset.

- Hun påpekte at siden jordmødrene kunne få teste seg inn på jobb, måtte en vordende far få teste seg inn på fødestua også. Og slik ble det heldigvis, fortalte Bakke til Østlendingen.

20 år har gått siden skuespilleren sist levde småbarnslivet, men 48-åringen stortrives med å igjen innta rollen som småbarnsfar.

- Jeg merker jo at noe sitter i fingra, selv om det er noen år siden sist. Det kommer noen sånne «aha-opplevelser» der jeg tenker at «dette kan jeg jo!»

Dagbladet har vært i kontakt med Bakke, som takket nei til å gi en ytterligere kommentar.

KRISE: Live Nelvik forteller om en gang det holdt på å gå galt for henne og Tore Sagen. Video: NRK Vis mer

Bakke gjorde sitt store gjennombrudd som Pelle i filmene om «Pelle og Proffen». Han har også gjort suksess i musikaler og TV-serier som «Offshore», «Hjem», «Hotel Cæsar» og nå seinest «Mamma Mia».

Kona, Worsøe, er utdannet innen teater og musikal ved Teaterhögskolan i Göteborg og i danseteater ved DT i København. Worsøe har vært engasjert ved Oslo Nye Teater og fra 2005 til 2013 var hun fast ansatt ved Hålogaland Teater i Tromsø.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer