Ivanka Trump

- Gikk over til «den mørke siden»

Ivanka Trump og Hillary Clintons datter var tilsynelatende perlevenner før Donald Trump vant valget i 2016. Nå åpner sistnevnte opp om vennskapet - og hvordan det surnet.

TRUMPS INDRE SIRKEL: Det tok ikke lang tid etter valget i 2016 før Ivanka ble ansatt som rådgiver i Trumps innerste sirkel, en posisjon hun har nytt godt av i flere år. Vennskapet til Hillary Clintons datter mistet hun på veien. Foto: Ross D. Franklin / AP
TRUMPS INDRE SIRKEL: Det tok ikke lang tid etter valget i 2016 før Ivanka ble ansatt som rådgiver i Trumps innerste sirkel, en posisjon hun har nytt godt av i flere år. Vennskapet til Hillary Clintons datter mistet hun på veien. Foto: Ross D. Franklin / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ivanka Trump (40) og Chelsea Clinton (42) skapte overskrifter i forkant av presidentvalget i 2016.

For mens foreldrene deres - Donald Trump og Hillary Clinton - i flere tilfeller gjorde «alt» for å sverte hverandre, var forholdet annerledes for deres to døtre.

De to kandidat-døtrene var nemlig gode venner i mange år.

Langt vennskap

I forkant av presidentvalget i 2016 - hvor Donald Trump gikk av med seieren - uttalte Trump-dattera i et intervju med programmet «20/20» at valget slettes ikke ville tære på vennskapet.

- Hun og jeg har vært venner lenge før valgkampen begynte, og hun vil selvfølgelig være vennen min etterpå, sa Ivanka Trump i programmet og la til:

- Jeg har ikke pratet med henne om de spesifikke komplikasjonene vi møter i dette nye kapittelet, men jeg har planer om å gjøre det, sa hun.

Gjennom valgkampen ble de to politiske døtrene nøye fulgt med på, og under den andre debatten mellom Hillary og Donald ble døtrene observert mens de ga hverandre en klem.

PÅ RØD LØPER: Ivanka Trump, Keri Russell og Chelsea Clinton stilte på rød løper i 2014 sammen i forbindelse med Glamour sin Woman of the Year-prisutdeling. Foto: NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Ivanka Trump, Keri Russell og Chelsea Clinton stilte på rød løper i 2014 sammen i forbindelse med Glamour sin Woman of the Year-prisutdeling. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Den mørke siden»

Nå åpner Chelsea Clinton, som for øvrig er Bill og Hillary Clintons eneste barn, opp om at vennskapet tok slutt kort tid etter presidentvalget.

Sist gang de to snakket sammen, var nemlig i november 2016, forteller hun, ifølge Business Insider.

- Hun var ikke personen jeg ringte når jeg var nysgjerrig på noe om barna mine eller når jeg vurderte en avgjørende livsvalg, men vi var definitivt venner ... og så gikk hun over til «den mørke siden», sier Clinton i et intervju med Andy Cohen i talkshowet «Watch What Happens Live».

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Det tok ikke lang tid etter valget før Ivanka ble ansatt som rådgiver i Trumps innerste sirkel, en posisjon hun har nytt godt av i flere år. Clinton-familien har imidlertid vært blant Trumps argeste kritikere.

Også i 2020 uttalte Clinton-dattera at det var uaktuelt for henne å være venninne med en som «ikke bare er medskyldig, men som aktivt tar del i denne administrasjonens grusomhet og inkompetanse».

- Jeg tror ikke Ivanka og Donald Trump er like, men jeg tror hun er mer enn medskyldig. Jeg vil ikke være venn med en sånn, sa hun til Cohen, ifølge Business Insider.

MED MORA: Chelsea Clinton, som er Bill og Hillary Clintons eneste barn, åpner opp om at vennskapet til Ivanka Trump. Her avbildet med moren Hillary Clinton. Foto: NTB Scanpix
MED MORA: Chelsea Clinton, som er Bill og Hillary Clintons eneste barn, åpner opp om at vennskapet til Ivanka Trump. Her avbildet med moren Hillary Clinton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er stolt

I september 2015 var imidlertid tonen en annen. Da uttalte nemlig Clinton-dattera at «vennskap er mye viktigere enn politikk».

- Det lærte jeg da jeg vokste opp, og så foreldrene mine være venner med folk fra alle politiske lag i Arkansas, sa hun til People.

Da programleder Matt Lauer på NBC foreslo et slags møte mellom presidentkandidatens barn, tente Clinton-dattera på ideen.

- Det er ikke noe jeg har tenkt på, men det er noe jeg vil vurdere. Det var tydelig da Ivanka introduserte faren sin forrige uke at hun er stolt av ham, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer