Gikk på millionsmell etter bursdagsfest

Hoffet opplever sitt største underskudd på ti år.

KOSTBAR FEIRING: Markeringen av kongeparets 80-årsbursdag i fjor ble en dyr affære. Her fra slottsbalkongen under første del av feiringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KOSTBAR FEIRING: Markeringen av kongeparets 80-årsbursdag i fjor ble en dyr affære. Her fra slottsbalkongen under første del av feiringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hoffet fikk et underskudd på 9,9 millioner kroner i fjor. Feiringen av kongeparets 80-årsdager og sikring av eiendommer bidrar til store deler av underskuddet.

Underskuddet for 2017 er ifølge Dagens Næringsliv det største siden 2007.

Årsaken til det store underskuddet er blant annet feiringen av kongeparets 80-årsdager, som ga et underskudd på 3,2 millioner kroner, og sikringsprosjektet av kongehusets eiendommer, som ga et underskudd på 6,7 millioner kroner.

NRK har tidligere skrevet at sikringsarbeidene er ventet å koste opp mot 592 millioner kroner fram til de skal være ferdige i 2020.

- Prosjektet har gått over flere år, og skal bedre fysisk sikkerhet på de kongelige eiendommene. Det er blitt spart penger til dette tidligere. Det samme ble gjort da kongeparet feiret 25-årsjubileum og 80-årsdagene i fjor, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet til Dagens Næringsliv.

Hver sommer arrangerer Slottet omvisninger fra St. Hans til midten av august. Disse omvisningene ga et overskudd på 2,4 millioner kroner i fjor.

Lønnskostnadene økte i fjor med 6 millioner til 134 millioner kroner, fordelt på 160 ansatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer