Andrea Gjendem Brændvik:

Gikk på psykisk smell etter «Idol»: - Visste ikke hvem jeg var

Nå forteller Andrea Gjendem Brændvik om de vanskelige åra.

TUNGT: Andrea Gjendem Brændvik deltok i «Idol» i 2005. Åra som fulgte skulle bli svært vanskelige for den unge artisten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TUNGT: Andrea Gjendem Brændvik deltok i «Idol» i 2005. Åra som fulgte skulle bli svært vanskelige for den unge artisten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Helt siden jeg var liten har den psykiske helsen min vært en utfordring. Jeg husker at jeg hadde både konsentrasjonsproblemer, og sleit med å kontrollere følelsene mine. Mamma trodde jeg hadde ADHD, sier Andrea Gjendem Brændvik (33) til Dagbladet.

I 2005 konkurrerte hun - mot blant andre Tone Damli og Jorun Stiansen - om å bli Norges neste superstjerne i «Idol», der hun endte på en ellevte plass.

I dag er artistkarrieren lagt på hylla. Noen år etter deltakelsen gikk Brændvik på en psykisk smell, og trakk seg helt unna rampelyset.

Nå forteller hun åpenhjertig om de tøffe åra.

- Tror du den psykiske smellen skyldtes «Idol»?

- Den var nok en liten del av det, men det var mange faktorer som spilte inn. Jeg kom meg gjennom mobbing, usikkerhet og det å slite med sterke, negative følelser som ikke slapp taket så lett, sier hun.

Gikk i kjelleren

Etter «Idol» ballet det på seg for Brændvik. Hun ble booket til stadig flere oppdrag og arrangementer, noe som på mange måter var en positiv opplevelse, men allikevel endte i at hun mistet seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer