Geena Davis:

- Gikk på trynet

Geena Davis forteller åpenhjertig om alderdom og sexisme i Hollywood.

KVINNER PÅ JOBB: Geena Davis stiftet organisasjonen Geena Davis Institute on Gender in Media i 2004. Nå snakker hun ut om egne erfaringer med seksuell trakassering på jobb. Foto: NTB scanpix
KVINNER PÅ JOBB: Geena Davis stiftet organisasjonen Geena Davis Institute on Gender in Media i 2004. Nå snakker hun ut om egne erfaringer med seksuell trakassering på jobb. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at fokuset har vært stort på kvinnelige skuespillere i Hollywood de siste åra. Likelønn og sexisme er bare noen av de nevneverdige temaene som stadig blir frontet av de største stjernene, blant dem «Thelma & Louise»-stjerna Geena Davis (64).

Hun har vært i bransjen flere tiår, vært nominert til Oscar flere ganger, og i 1988 stakk hun av med prisen for beste kvinnelige birolle for sin rolle som Muriel i filmen «Den tilfeldige turist».

I et nytt intervju med The Guardian forteller skuespilleren åpenhjertig om nettopp sexisme i Hollywood, men også om det å bli eldre som skuespiller.

- Da jeg fylte 40, så gikk jeg på trynet, forteller hun.

Ærespris

Samtidig innså hun at ting måtte bli bedre for kvinnelige skuespillere, og har siden jobbet hardt for dette.

I fjor ble «A League of Their Own»-stjerna tildelt en æres-Oscar for sitt arbeid mot kjønnsdiskrimineringgjennom sin organisasjon, Geena Davis Institute on Gender in Media.

Hun er blant mange som har opplevd seksuell trakassering på jobb, blant annet da en regissør ba henne sitte på fanget hans. 64-åringen forteller at hun også har vært vitne til at andre opplevde upassende oppførsel på settet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer