Julie Skjelvik fra «Tropp 1»:

- Gikk skikkelig inn på meg

Befalets ord sitter fortsatt godt i minne hos Julie Skjelvik.

TREKKER SEG: Julie Skjelvik velger i tirsdagens episode å trekke seg fra «Tropp 1». Foto: Matti Bernitz/TV 2
TREKKER SEG: Julie Skjelvik velger i tirsdagens episode å trekke seg fra «Tropp 1». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Deltakerne i «Kompani Lauritzen: Tropp 1» har nå kjempet seg gjennom flere uker med oberst Dag Otto Lauritzens (66) knallharde militærtrening, og finalen nærmer seg med stormskritt.

«TROPP 1»: En av deltakerne avslører at de måtte på sykehuset under innspilling. Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken. Vis mer

Før den tid venter imidlertid nok en tøff utfordring, da befalet skal teste kompaniaspirantenes viljestyrke. Den første prøvelsen blir å tilbringe ei hel natt ute i typisk vestlandsklima. I tillegg får de i oppgave å lage bål, samt tilberede og spise et fjærkre.

Underveis valgte både Daniel Pawa (23) og Julian Rassat (23) å trekke seg fra konkurransen.

UTENATT: Julie Skjelvik etter en natt alene ute i skogen. Foto: Matti Bernitz/TV 2
UTENATT: Julie Skjelvik etter en natt alene ute i skogen. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

Da de resterende sju deltakerne kunne puste lettet ut da morgendagen meldte sin ankomst, tok det ikke lang tid før de ble kidnappet av «fienden» og måtte i avhør.

Da de etter det igjen fikk beskjed om å sette ut på marsj og at øvelsen slettes ikke var over, ble det litt for mye for én av deltakerne. Det var da Julie Skjelvik (24) valgte å si «no play».

- Jeg har ingen krefter og jeg er våt og iskald. Jeg tok på meg skiene og pakket pulken, men da de sa «på med pakning» kjente jeg at det går ikke, sier hun i episoden, og legger til at energien var brukt opp.

«TROPP 1»: En av deltakerne må reise hjem mot sin vilje. Video: TV 2 Vis mer

- Slet mye

Overfor Dagbladet kan hun fortelle at dette var en spesifikk øvelse hun hadde gruet seg ekstra mye til.

- Jeg gruet meg sinnssykt mye på forhånd. Jeg hater å sove ute. Jeg vet ikke hvordan man overleverer i naturen, vet ikke hvordan man lage bål og jeg vet ikke hvordan jeg skal ta vare på meg selv ute i skogen.

- Den natta var så hard. Det var sinnssykt kaldt, det pissregnet og blåste, jeg var klissvåt fra innsida og helt frossen - så den natta slet jeg sinnssykt mye.

På forhånd hadde hun sett seg ut et mål, og det var å komme seg gjennom nettopp den fryktede natta alene i skogen.

- Det var det eneste jeg skulle prøve å gjøre, fordi jeg hadde sett meg ut at det var der jeg kom til å ryke.

LEVEN: For gjengen i «Tropp 1» på TV 2 vekkes på verst tenkelig måte: av høye smell og masse røyk. Video: TV 2 Vis mer

- Litt leirskole

Når Skjelvik ser tilbake på opplevelsen, er det nesten utelukkende med gode minner.

- Det har bare vært gøy, selv om det var tungt så har det vært en så fin opplevelse. Det å bli kjent med nye folk, bo så tett og leve med de er noe jeg elsker. Det blir på en måte litt leirskole, ler hun.

Deltakerne skal gjennom denne versjonen få en ekstra dytt inn mot voksenlivet, og for Skjelvik sin del ønsket hun å bli flinkere på å ikke gi opp.

OBERST LAURITZEN: Kompaniaspirant 1 Skjelvik tar en prat med obersten før hun reiser hjem. Foto: Matti Bernitz/TV 2
OBERST LAURITZEN: Kompaniaspirant 1 Skjelvik tar en prat med obersten før hun reiser hjem. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Det jeg har tatt med meg etter «Tropp 1» er at jeg nå holder ut og pusher grensene mye lengre. Før pleide jeg å gi meg uansett hvor teit det var, eller jeg ga meg før jeg i det hele tatt var sliten og ikke «trengte» å gi opp. Det at jeg klarte å pushe meg og kjempe meg gjennom hele den natta var en liten personlig seier, fastslår hun.

«TROPP 1»: En av deltakerne synes det er spesielt vanskelig å forholde seg til befalet. Video: TV 2 / Jenny Aas. Reporter: Celina Morken Vis mer

I tillegg til å pushe sine egne grenser, har også befalets velvalgte ord satt seg godt i minnene.

- Jeg tenker ofte på det befalet sa og de talene de holdt - jeg husker de nesten ordrett. Det gikk skikkelig inn på meg.

- Full jubel

Nå har programmet rullet over skjermene til TV-glade nordmenn i snart fire uker, og endelig har deltakerne fått vist hva de opplevde på Setnesmoen. Og det har ikke manglet på tilbakemeldingene.

- Det har bare vært fin respons. Jeg har ikke funnet en eneste negativ kommentar, verken om meg eller en av de andre deltakerne, så det var veldig uforventet. Det er jo alltid noen som skal si noe dritt.

«TROPP 1»: Det blir tårevått da en av deltakerne velger å reise hjem fra «Kompani Lauritzen». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken Vis mer

Det slapp Skjelvik og resten av «Tropp 1»-gjengen imidlertid unna.

- Jeg har fått så mange fine meldinger fra gamle bekjente og fremmede. De drar for eksempel fram det med baklengsstupet. De skriver blant annet at det var full jubel i stua da jeg klarte det, og at de ble rørt og felte en tåre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer