Kylie Jenner:

Gikk til topps i karriere-kåring. Nå renner protestene inn

Twitter bobler over av kritikk.

PRINSIPPSAK: Etter at Forbes kåret Kylie Jenner (20) til en av «USAs rikeste selfmade kvinner», har ikke reaksjonene latt vente på seg. Spesielt er det ordlyden fra magasinet som får flere til å tenne på alle plugger. Foto: NTB Scanpix
PRINSIPPSAK: Etter at Forbes kåret Kylie Jenner (20) til en av «USAs rikeste selfmade kvinner», har ikke reaksjonene latt vente på seg. Spesielt er det ordlyden fra magasinet som får flere til å tenne på alle plugger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la Forbes ut den prestisjetunge lista over «USAs rikeste selfmade kvinner». Det er ingen ringere enn realitykjendis og sminkemogul Kylie Jenner (20) som pryder forsida, under tittelen «America's Women Billionaires».

Kylie Jenner er datter av realitystjerna Caitlyn Jenner (68) og Kris Jenner (62). I over et tiår har publikum kunnet følge den velstående familien gjennom tv-serien «Keeping Up with the Kardashians».

Foruten å blant annet medvirke i ovennevnte realityprogram, har 20-åringen tjent seg søkkrik på sitt eget sminkeselskap Kylie Cosmetics - som hun lanserte i 2016. Ifølge Forbes har Kylie Jenner opparbeidet seg en formue på svimlende 900 millioner dollar (7,3 milliarder kroner) på mindre enn tre år.

Dermed inntar hun en imponerende 27.-plass på lista.

Her kunne altså historien ha fått sitt lykkelig punktum. Det er derimot ikke tilfellet.

Suppe-sammenlikning

Det amerikansk forretnings- og finanstidsskriftet omtaler nemlig Kylie Jenner som «selfmade», altså en som har jobbet seg opp og fram på egen hånd. Og nettopp her lugger det for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer