NETTKJENDIS: Michael (nå Claire) Kittrell ble verdenskjent da han i 2010 skjelte ut alle som mobbet hans røde manke. Nå skaper 23-åringen igjen overskrifter. Foto: CopperCab / Youtube
NETTKJENDIS: Michael (nå Claire) Kittrell ble verdenskjent da han i 2010 skjelte ut alle som mobbet hans røde manke. Nå skaper 23-åringen igjen overskrifter. Foto: CopperCab / YoutubeVis mer

Gikk verden rundt da han skjelte ut hår-mobbere på Youtube. Nå gjør han det igjen

Står fram som transseksuell.

(Dagbladet): Han er den rødhårede gutten som i 2010 trakk oppmerksomhet fra alle verdenshjørner med Youtube-klippet «GINGERS DO HAVE SOULS!!».

I klippet, som teller over 40 millioner visninger, går amerikaneren til verbalt angrep på animasjonsserien «South Park» og deres angivelige framstilling av rødhårede mennesker som sjelløse.

Seks år seinere tar Youtube-fenomenet, som ofte går under klengenavnet «sinna rødtopp», internett med storm - igjen.

- Lei av å late som

I et nytt Youtube-klipp, som på bare et døgn er sett 308 000 ganger, står den nå 23 gamle mannen fram som transseksuell.

Nettkjendisen, hvis egentlige navn er, eller var Michael Kittrell, forteller at han er «lei av å late som» - og annonserer samtidig at han har endret fornavn til Claire.

«Vær så snill, se hele videoen før du dømmer meg», lyder oppfordringen i videoteksten.

I videoen, som er omtalt en av rekke amerikanske medier i dag, forklarer Kittrell at hun i frykt for nettroll har latt kjønnsskiftet vente på seg.

Inspirert av Caitlyn

Redningen ble Caitlyn (tidligere Bruce) Jenner (65). Realitystjerna sto selv fram som kvinne i april i fjor.

- Det høres ut som en klisjé, men Caitlyn hjalp meg. Mye. Nå bryr jeg meg ikke om kommentarene lenger, sier Kittrell.

23-åringen har de siste åra vært å se i realityserien «Hollywood Hillbillies», et tv-program som følger hverdagen til diverse nettfenomener.

Kittrell har også gitt ut musikk, deriblant singelen med det passende navnet «Gingerbread».