FILMFAVORITT: Darlene Cates (i midten med stokk) gikk bort natt til søndag. Her i rollen som Bonnie Grape i filmen «Hva er i veien med Gilbert Grape», sammen med blant andre Leonardo DiCaprio og Johnny Depp. Foto: Heritage / NTB Scanpix
FILMFAVORITT: Darlene Cates (i midten med stokk) gikk bort natt til søndag. Her i rollen som Bonnie Grape i filmen «Hva er i veien med Gilbert Grape», sammen med blant andre Leonardo DiCaprio og Johnny Depp. Foto: Heritage / NTB ScanpixVis mer

«Gilbert Grape»-stjerne er død

Darlene Cates ble 69 år gammel. 

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Darlene Cates er død, 69 år gammel.

Det bekrefter Cates' søster, Sheri Cates Morgan, i et Facebook-innlegg, gjengitt av flere amerikanske medier.

69-åringen døde brått natt til søndag, mens hun sov, skriver søstera.

Berømt rolle

Darlene Cates var best kjent for rollen som Bonnie Grape i filmklassikeren «Hva er i veien med Gilbert Grape» fra 1993, der hun spilte mot blant andre Leonardo DeCaprio (42) og Johnny Depp (53).

Cates hadde rollen som den svært overvektige og bevegelseshemmede mora til DeCaprio og Depps rollekarakterer, der førstnevnte spilte en utviklingshemmet gutt. Filmen ble voldsomt populær verden over, og sørget før DiCaprios første Oscar-nominasjon.

Darlene Cates gjorde flere film- og tv-opptredener etter «Gilbert Grape»-rollen, og dukker opp i den kommende komedien «Billboard», som har planlagt premiere seinere i år.

GIKK BORT: Darlene Cates avbildet i 2012. Foto: Michael Ainsworth / The Dallas Morning News / AP / NTB Scanpix
GIKK BORT: Darlene Cates avbildet i 2012. Foto: Michael Ainsworth / The Dallas Morning News / AP / NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med Dallas News i 2012 fortalte skuespilleren om hvordan hun kjempet mot kiloene hele sitt voksne liv:

Hemmelig lapp fra DiCaprio

- Jeg visste ikke om folk stirret på meg fordi jeg var overvektig eller fordi de kjente meg igjen. Folk kan være slemme, men jeg lærte å ikke bry meg, fortalte Cates, som gjennomgikk flere slankeoperasjoner.

I samme intervju fant hun fram det som visstnok var en håndskrevet lapp fra Leonardo DeCaprio, som hun hadde fått av ham etter innspillingen av «Gilbert Grape».

- Han skrev: «Jeg vil alltid huske deg som den beste skuespiller-mora jeg har jobbet med. Du taklet rollen med glans».

Darlene Cates' dødsårsak er foreløpig ikke kjent.