Kong Charles:

- Gir Charles seks år

Den tidligere BBC-programlederen ber kongen vurdere en «tidlig» pensjon.

OFFISIELT KRONET: Det var duket for en enorm seremoni for kong Charles og dronning Camilla forrige helg. Foto: Matt Crossick/Empics/NTB
OFFISIELT KRONET: Det var duket for en enorm seremoni for kong Charles og dronning Camilla forrige helg. Foto: Matt Crossick/Empics/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Da dronning Elizabeth gikk bort i september, 96 år gammel, tok umiddelbart hennes sønn Charles (74) over tronen. Siden da har 74-åringen vært konge i Storbritannia, men selve kroningen fant ikke sted før i forrige uke.

Under seremonien, en tradisjonsrik og historisk hendelse i Westminster Abbey, ble kong Charles og dronning Camilla kronet til konge og dronning mens «hele verden» så på.

Verdens øyne var nok en gang rettet mot Storbritannia og store kongelige øyeblikk da kong Charles ble kronet 6. mai. Sky News har analysert hva som ble sagt under den store dagen. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Allerede før det tettpakkede programmet til seremonien startet, skal kongen ha vært irritert fordi han og Camilla ankom kroningskirken tidligere enn planlagt. Ifølge SkyNews skal kongen ha klaget til kona si over at de «aldri klarer å komme til rett tid».

Denne observasjonen bet journalist og tidligere BBC-programleder Jenni Murray (73) seg merke i, og i en kommentar hos Daily Mail med tittelen «Jeg gir Charles seks år før han gir fra seg tronen... Han ser sliten ut» stiller hun spørsmål ved hvordan kongen vil håndtere presset som venter i framtida.

«Helt ærlig så de utslitt ut begge to», skriver Murray i kommentaren, før hun forteller at hun spurte seg selv hvor lenge det kan være til den neste kroningsseremonien.

Mange har latt seg sjarmere av fem år gamle prins Louis under kroningen av kong Charles i helgen. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

«Jeg håper at kongen har arvet de ekstraordinære genene som tok hans mormor over i det neste århundre, og hans mor og far inn i 90-åra, men jeg kan ikke huske at noen av dem så så trøtte og fjerne ut som kong Charles og dronning Camilla gjorde på lørdag», skriver Murray.

Journalisten legger til at hun selv, som er på samme alder som kongen, ikke hadde vurdert en så travel livsstil som kongen nå står overfor.

«Jeg ønsker dem alt godt, men jeg anbefaler dem å tenke på en «tidlig» pensjon som en mulighet. Kanskje de skal planlegge å jobbe til de er 80 og så gi tronen til en 46 år gammel prins William?», spør Murray.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer