Christine Koht:

Gir ny oppdatering om helsa

Avslører at hun ble lagt i koma for tredje gang.

<strong>LÅ I KOMA I TOLV DAGER:</strong> Kreftsyke Christine Koht deler en ny oppdatering om helsa i en video på Facebook-profilen sin. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LÅ I KOMA I TOLV DAGER: Kreftsyke Christine Koht deler en ny oppdatering om helsa i en video på Facebook-profilen sin. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i januar at det ble kjent at Christine Koht (52) var alvorlig kreftsyk. Siden den gang har komikeren oppdatert fansen om helsetilstanden sin gjennom podkasten «Koht vil leve» sammen med journalist Joachim Førsund, og gjennom åtte episoder fikk lytterne høre om både opp- og nedturer som følge av behandlingene.

I begynnelsen av juni ble den siste episoden sluppet, og siden da har oppdateringene til Koht i hovedsak kommet gjennom Facebook. 1. august delte 52-åringen et innlegg hvor hun kunne fortelle at hun fortsatt var innlagt på Rikshospitalet, der hun på infeksjonsavdelingen og ble behandlet for fem ulike infeksjoner og virus i lungene. Hun avslørte samtidig at hun nylig lå ei uke i koma på intensiven, men at hun ikke kom til å gi seg.

Ble lagt i koma for tredje gang

Siden den gang har det vært stille fra Koht, men tirsdag kveld deler hun nok en oppdatering på Facebook-profilen sin. Med en video takker 52-åringen for alle kjærlige og gode hilsener og gir samtidig en ny helseoppdatering.

I videoen forteller blant annet 52-åringen at det er mye som har skjedd siden sist, og at hun har hatt flere infeksjoner samt blitt lagt i koma på intensiven ved Rikshospitalet for tredje gang i tolv dager.

- Og jeg ble reddet nok en gang. Jeg er BJØRNESTERK. Det første jeg ropte etter at jeg endelig våknet etter å ha blitt holdt kunstig i live. JEG HAR 9 LIV, er noe av det Koht skriver i Facebook-innlegget.

Til tross for å ha blitt lagt i koma er det en humoristisk 52-åring som viser seg i videoen, og hun kan fortelle at hun blant annet har hallusinert mye etter at hun våknet opp fra koma.

ÅPNER OPP: Sanger Michael Bublé åpnet opp om sønnens kreftsykdom på James Cordens «Carpool Karaoke». Video: CNN Vis mer

- Jeg ringte mamma en kveld og sa: «vet du hvem som kom hit i dag eller det var Jonas Gahr Støre og kongen. De heier på meg og tenker skikkelig på meg. Mamma bare: «kongen?», og jeg sa ja, han står her og jeg hilste på han og neiet», forteller Koht i videoen og fortsetter:

- «Mener du det?», sa mamma. Så ringte mamma opp igjen, og sa «det kan ikke være riktig, jeg synes du skal ringe Jonas». Så hallusinerte jeg at jeg ringte Jonas, også sa Jonas «ja, men det var en oppblåsbar konge. Jeg må jo ha det litt gøy jeg også. Jeg fant en oppblåsbar konge som var helt lik kong Olav».

Videoen har allerede fått stor oppmerksomhet og har i skrivende stund fått over 8000 likerklikk, og over 1000 støttende kommentarer til 52-åringen er lagt igjen i kommentarfeltet.

Synlige bivirkninger

I Facebook-videoen forteller også Koht at hun ble lagt i koma på grunn av at hun får store doser kortison, noe hun har nevnt flere ganger tidligere.

Etter at podkastens siste episode ble sluppet i begynnelsen av juni, publiserte Aftenposten et større intervju med Koht, der hun blant annet snakket om kreftbehandlingens synlige bivirkninger.

<strong>FORANDRING:</strong> Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. I juni viste hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat
FORANDRING: Christine Koht er nærmest ugjenkjennelig etter flere behandlinger med kortison. I juni viste hun fram sitt «nye» ansikt i et åpenhjertig intervju med Aftenposten. Her med podkast-makkeren Joachim Førsund. Foto: Privat Vis mer

Tre kurer med immunterapi førte tidligere i år til at immunforsvaret hennes angrep levra, og derfor måtte komikeren behandles med store mengder kortison. Dette har ført til ytre forandringer, og en konsekvens av dette har i Kohts tilfelle vært at hun har fått det som kalles «måneansikt».

I et av Kohts Facebook-innlegg, som ble delt for tre måneder siden, skrev hun at kortisonet også gjør at hun blir sulten.

- Jeg blir så vanvittig sulten av kortison, men kan ikke spise noe i dag fordi jeg har åpne sår i halsen, skrev 52-åringen da.

Hun var åpen om at hun frykter døden, og innrømmet at til tross for at hun kjemper - er det vanskelig å ikke tenke på det verst tenkelige utfallet.

- Jeg har så forferdelig lyst til å leve!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer