«Luksusfellen»:

Gjelden økte med 1,3 millioner på tre år: - Har følt at jeg har vært rik

«Luksusfellen»-ekspertene fikk sjokk da de gikk gjennom forbruket.

STORT FORBRUK: Ann Kristin oppdager at hennes månedlige forbruk var mye større enn hun trodde, da hun fikk besøk av økonomiekspertene til «Luksusfellen». Video: TV3 Vis mer

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ann Kristin Jakobsen (37) fra Hafrsfjord elsker å bruke penger på de hun bryr seg om. Det har nå fått sine konsekvenser, for gjelden hennes har økt fra 200 000 kroner til 1,5 millioner på kun tre år.

- På en måte har jeg følt at jeg har vært rik. Jeg hadde jo pengene der og da, så jeg har ikke tenkt over at det skal betales tilbake. Jeg liker å vise at jeg bryr meg om folk, og da har jeg lyst til å gi gaver, sier hun i TV3-programmet «Luksusfellen».

Men det er ikke bare andre mennesker pengene går til. Hun har også et massivt overforbruk på blant annet interiør, bytting av bil opptil flere ganger og småkjøp.

Det har nå gått så langt at Jakobsen har fått brev fra Namsfogden. (Norske statlige embeter som bedriver tvangssalg journ.amn.).

Mistet faren

Det er de erfarne «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim (46) og Magne Gundersen (55) som får i oppdrag å hjelpe Hafrsfjord-kvinnen i rett retning.

SORGREAKSJON: Ann Kristins Jakobsens forbruk økte etter at faren hennes gikk bort for tre år siden. Foto: TV3
SORGREAKSJON: Ann Kristins Jakobsens forbruk økte etter at faren hennes gikk bort for tre år siden. Foto: TV3 Vis mer

37-åringen har hatt fast jobb siden 2001, men likevel har hun pådratt seg store økonomiske problemer. I episoden oppdager økonomiekspertene at mesteparten av lånet hennes er forbrukslån og kredittgjeld.

Forbruket økte sterkt etter at hun mistet faren sin for tre år siden.

- Ann Kristin, du mistet faren din for over tre år siden. Det er naturlig å få en sorgreaksjon, det skjønner jeg. Jeg skal ikke si at den ene måten er bedre enn den andre, men det ser ut for oss at du brukte penger på deg selv og de rundt deg for å glemme sorgen. Det kan man forstå, men at du har holdt på så lenge, det er uforståelig, sier Magne Gundersen i programmet.

Nå står Namsmannen på døra, og kommer til å trekke lønn fra henne.

Får sjokk

Når Hallgeir Kvadsheim går gjennom økonomien til Jakobsen, får han rett og slett sjokk av hvor lite kontroll hun har over forbruket sitt.

Jakobsen tror nemlig at hun bruker 3000 kroner på mat i måneden, men det skal vise seg å være enda mer.

- Jeg må nesten sette meg ned for jeg blir helt sjokkert. Det vi ser er at du bruker 20 000 kroner på mat i måneden, sier Kvadsheim.

- Det kan ikke stemme?, svarer «Luksusfellen»-deltakeren.

- Du har fjerna deg så langt fra den virkeligheten du er i når det gjelder økonomien din, at jeg knapt har ord, sier Kvadsheim.

HJELP: I onsdagens utgave av «Luksusfellen» er det Ann Kristin Jakobsen som trenger hjelp til å få økonomien på rett kjør igjen. Foto: TV3
HJELP: I onsdagens utgave av «Luksusfellen» er det Ann Kristin Jakobsen som trenger hjelp til å få økonomien på rett kjør igjen. Foto: TV3 Vis mer

I tillegg har hun flere utgifter hun ikke har oversikt over. Hele 71 000 kroner i måneden går ut av kontoene hennes.

Dagbladet har vært i kontakt med TV 3 som opplyser at Ann Kristin ikke ønsker å snakke med pressen.

Bente drakk 600 liter Pepsi Max i året

Jakobsen er ikke den eneste i årets «Luksusfellen»-sesong som har slitt med overforbruk.

For to uker siden møtte vi alenemoren Bente Grønstøl (35) fra Lindesnes.

Bente brukte ifølge «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen og Cecilie Lynum (51) 12 000 kr på Pepsi Max i året. Det er 400 flasker, og ca. 600 liter.

Tallet sjokkerte henne, men likevel har hun ikke klart å kutte helt ut Pepsi Maxen, fortalte hun til Seoghør.no i forkant av programmet .

600 LITER: Bente får sjokk når hun får se hvor mye hun drikker Pepsi i løpet av ett år. Klipp fra «Luksusfellen» på TV3. Vis mer

- Det er faktisk vanskeligere å droppe den helt, sammenlignet med da jeg stumpet røyken for 10 år siden, sa hun.

Det var imidlertid ikke bare lettbrus pengene hadde gått til. I tillegg til et overforbruk på 54.000 kr på matbudsjettet, hadde hun også et overforbruk på bil på 42.000 kr, og 78.000 på annet-posten i året.

- Det er hårreisende. Jeg blir helt paff. Jeg kunne hatt 100 000 på en sparekonto. Jeg kunne ikke ha forestilt meg det om jeg så hadde brukt min villeste fantasi.

- Å vite at man sløser bort en sånn sum, også står man to måneder med barnehagen ubetalt. Det er flaut, sa hun i programmet.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer