«Disney»-stjerna Alyson Stoner:

Gjennomgikk homoterapi: - Farlig

«Disney»-stjerna gjennomgikk det hun beskriver som «farlig» konverteringsterapi, før hun kom ut av skapet.

SÅRT: Alyson Stoner synes fortsatt det er vanskelig å snakke om homoterapien hun gjennomgikk. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB
SÅRT: Alyson Stoner synes fortsatt det er vanskelig å snakke om homoterapien hun gjennomgikk. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er hele 13 år siden den første «Camp Rock»-filmen hadde premiere. Filmen, som blant annet ble Demi Lovatos (28) gjennombrudd, var en stor suksess.

Blant de unge stjernene kunne man også finne Alyson Stoner (27).

I 2018 kom Stoner ut offentlig som panseksuell, noe som betyr man tiltrekkes følelsesmessig og/eller seksuelt av en person uavhengig av vedkommendes biologiske kjønn eller kjønnsidentitet.

Nå avslører hun at hun i forkant av å stå fram som panseksuell, gjennomgikk det hun selv betegner som «farlig konverteringsterapi».

En vond spiral

Før hun kom ut som panseksuell, sendte den tidligere «Disney»-stjerna seg selv i konverteringsterapi - en opplevelse hun fortsatt sliter med å snakke om. Det innrømmer hun under et intervju med Insider, i anledning feiringen av Pride.

«Disney»-stjerna forteller at hun sjekket inn på en «poliklinisk variant» av konverteringsterapi, fordi hun kjempet mot sin seksualitet og hadde romantiske følelser for en kvinne.

- Jeg ville bare gjøre det rette. Så å høre fra folk du stoler på, fra mennesker du respekterer, fra folk du til og med kan strebe etter å bli - at du i kjernen er «råtten» og «avskyelig», sendte meg inn i en slags vond spiral, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer