Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle og prins Harry:

Gjenskaper det historiske øyeblikket «alle» snakket om

Meghan Markle og prins Harry er tilbake på Invictus Games hvor de viste seg sammen for første gang.

TILBAKE: Meghan Markle og prins Harry er tilbake på Invictus Games der de viste seg sammen for første gang i fjor. Foto: NTB Scanpix.
TILBAKE: Meghan Markle og prins Harry er tilbake på Invictus Games der de viste seg sammen for første gang i fjor. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i november i 2016 det britiske hoffet bekreftet forholdet mellom prins Harry (33) og den tidligere amerikanske skuespiller-stjerna Meghan Markle (36).

Nesten et år etter, under åpningsseremonien til Invictus Games i september i fjor, viste duoen seg for første gang sammen.

Pressen gikk nærmest amok, og flere utenlandske medier hadde på kort tid oppslag med det første bildet av paret sammen.

Paret holdt hender, smilte og ga hverandre små kjærtegn - mens fotografene knipset for harde livet.

Fredag var prins Harry og Meghan Markle tilbake på det samme stedet som det historiske øyeblikket i fjor.

Saken fortsetter under:

AVSLAPPET: Prins Harry og hans forlovede Meghan Markle gikk for en avslappet stil under fredagens sportsevent. Foto: NTB Scanpix.
AVSLAPPET: Prins Harry og hans forlovede Meghan Markle gikk for en avslappet stil under fredagens sportsevent. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Koste seg

Ifølge Fox News ble de observert mens de spaserte rundt løpebanen under det årlige sportsarrangementet, grunnlagt av prins Harry.

Arrangementet er for veteraner som er skadd og som vil konkurrere innenfor forskjellige sportsgrener. Han startet Invictus Games i 2014, inspirert av egne erfaringer fra tiden i Afghanistan.

Ifølge Kensington Palace deltok over 400 militærpersonell og veteraner på årets arrangement.

Ikledd hverdagslige klær brukte paret dagen på å snakke med deltakere og publikum. Ifølge People fikk flere av utøverne sjansen til å snakke med Markle og Harry mens de spaserte rundt.

Saken fortsetter under:

MINGLET: Meghan Markle brukte dagen på å snakke med flere av utøverne og deltakerne under Invictus Games fredag. Foto: NTB Scanpix
MINGLET: Meghan Markle brukte dagen på å snakke med flere av utøverne og deltakerne under Invictus Games fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forlovet seg

Kun en måned etter duoens første offentlige opptreden sammen i fjor, kunne Kensington Palace kunngjøre at prins Harry og Markle var forlovet.

«Hans Kongelige Høyhet prins Henry av Wales og Ms. Meghan Markle har forlovet seg og skal gifte seg», het det i en melding fra Kensington Palace.

For noen kom kunngjøringen imidlertid ikke som et sjokk.

Under sportsarrangementet måneden før startet nemlig flere å spekulere i om paret hintet til en forlovelse. Blant andre den britiske tabloidavisa Daily Mail kastet seg selvsagt på spekulasjonsbølgen.

Ifølge avisa skulle duoen ha hintet om en forlovelse basert på et av plaggene Markle bar den dagen.

HINT: Skjorten som Meghan Markle bar under Invictus Games i fjor fikk flere til å spekulere i om hun hintet til en forlovelse. Foto: Nathan Denette/ The Canadian Press/ NTB scanpix
HINT: Skjorten som Meghan Markle bar under Invictus Games i fjor fikk flere til å spekulere i om hun hintet til en forlovelse. Foto: Nathan Denette/ The Canadian Press/ NTB scanpix Vis mer

Den tidligere skuespilleren hadde nemlig tatt på seg en hvit skjorte, kalt «The Husband» («Ektemannen» på norsk, journ.anm.), for anledningen.

- Prøver du å fortelle oss noe, Meghan? undrer Daily Mail i sin omtale av de ferske bildene av paret.

ROMANTISK: Prins Harry og Meghan Markle brydde seg tilsynelatende ikke om de skuelystne, da de viste følelser for hverandre på Invictus Games i Toronto i fjor. Foto: Nathan Denette/ The Canadian Press/ NTB scanpix
ROMANTISK: Prins Harry og Meghan Markle brydde seg tilsynelatende ikke om de skuelystne, da de viste følelser for hverandre på Invictus Games i Toronto i fjor. Foto: Nathan Denette/ The Canadian Press/ NTB scanpix Vis mer

Stort bryllup

19. mai i St. George's Chapel i Windsor skal det forestående bryllupet til Meghan Markle og prins Harry finne sted, og det vekker høye forventninger og stor interesse.

Ifølge BBC er det kongefamilien som betaler for hele bryllupet, inkludert seremonien, musikk, dekorasjoner og selve festen.

Ifølge en pressemelding kongehuset har sendt ut, kommer selve bryllupsseremonien til å vare i omtrent én time, fra klokka 12.00 til klokka 13.00, og det ventes rundt 30 000 personer ute i gatene.

Seinere på kvelden vil prins Charles (69) arrangere en fest for ekteparet, venner og familie av bruden og brudgommen. Det samme gjorde han da prins William og hertuginne Kate giftet seg i 2011.

Blir statsborger

Per dags dato er Meghan Markle fremdeles amerikansk statsborger.

Ifølge CNN vil Markle bli britisk statsborger i etterkant av bryllupet, men en talsmann for skuespilleren har tidligere uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!