Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fredrik Skavlan og Mikael Persbrandt:

Gjenskaper sjalusibesøket: - To par øyne som møttes gjennom en brevsprekk på Södermalm

Snakker ut i kveldens episode av «Skavlan».

HØYTLESNING: Mikael Persbrandt leser høyt fra memoarene sine om den gangen han dukket opp, sjalu og beruset, på døra til Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie. Video med tillatelse: TV 2 Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2006 dro en sjalu og beruset Mikael Persbrandt (54) hjem til den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie (44), etter at han fikk rede på at hun og Fredrik Skavlan (52) hadde blitt et par.

Der skulle Persbrandt konfrontere den norske programlederen som hadde funnet lykken med kvinnen som ett år tidligere hadde vært førstnevntes forlovede.

Besøket ble kjent for omverdenen i november i fjor, da 54-åringen lanserte sin biografi «Så som jag minnes det», der han tok leserne med inn i flere dypt personlige hendelser fra sitt liv.

Da Fredrik Skavlan nylig kommenterte Persbrandts overraskelsesbesøk for første gang i «Søndagsintervjuet» i svenske P1, sa han følgende:

- Jeg tror både jeg og han ser humoren i den situasjonen, selv om det ikke føltes humoristisk på det tidspunktet.

Nå møtes de to ansikt til ansikt igjen, når Mikael Persbrandt gjester kveldens episode av «Skavlan» på TV 2.

MØTES IGJEN: Mikael Persbrant gjester «Skavlan» i kveld. Foto: TV 2
MØTES IGJEN: Mikael Persbrant gjester «Skavlan» i kveld. Foto: TV 2 Vis mer

Høytlesning fra memoarene

Programlederen kan fortelle at situasjonen er avklart og at de to har snakket om hendelsen tidligere, og får Persbrandt til å lese høyt fra memoarene.

- Jeg satte meg på huk, og åpnet brevsprekken, leser Persbrant, før Skavlan skyter inn at det som har skjedd i forkant er at 54-åringen har blandet sjalusi med alkohol og bestemt seg for å reise til parets leilighet på Södermalm.

Den svenske skuespilleren leser videre, og demonstrerer hvordan han for sju år siden hadde stått med hendene plassert i brevsprekken og vinket med fingertuppene.

Etter noen minutter dukker Skavlan opp på andre siden av døren, og sier med det Persbrant beskriver som en rolig og samlet stemme:

- Hei, Micke. Det er meg. Skavlan.

LESER: Mikael Persbrandt leser fra memoarene sine i kveldens episode av «Skavlan». Han demonstrerer samtidig hva som skjedde. Foto: TV 2
LESER: Mikael Persbrandt leser fra memoarene sine i kveldens episode av «Skavlan». Han demonstrerer samtidig hva som skjedde. Foto: TV 2 Vis mer

- Til slutt sank han ned i min høyde. Og der satt vi på huk mot hverandre, leser han, før han igjen demonstrerer hvordan det hele foregikk ved å sette seg på huk foran Skavlan og leser videre:

- To par øyne som møttes gjennom en brevsprekk på Södermalm.

- Blekner av angst

Den svenske skuespilleren har tidligere erkjent at han «blekner av angst» over å tenke tilbake på situasjonen.

Når han i kveld gjester talkshowet, ser der derimot ut til at både han og programlederen tar hendelsen med et smil den dag i dag, sju år seinere.

I boka har Persbrandt gitt uttrykk for skyldfølelse etter den ubehagelige episoden.

- Stakkar Maria og Skavlan hadde ingen anelse om hvordan de skulle håndtere den berusede galningen på andre siden av døra. Et grenseløst menneske, en stalker, et menneske i totalt forfall. En person som dessuten virket å ha glemt at han hadde en gravid kjæreste hjemme og som skulle bli pappa noen måneder seinere. Jeg gråt og lo om hverandre, og Skavlan forsøkte vel å roe meg ned og prate meg til fornuft, men Maria viste seg ikke, skriver han.

KJÆRESTER: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie har vært sammen siden 2006. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie har vært sammen siden 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie møttes for første gang da «Engelen»-stjerna gjestet hans daværende program, «Først & sist», på starten av 2000-tallet.

Siden 2006 har de to vært kjærester, og i juli ble det kjent at paret hadde fått sitt tredje barn sammen. Skavlan har også tre barn fra tidligere forhold, og ble med dette seksbarnsfar.

Hele Norges coronakart