Prins Harry:

Gjør alt de kan

Den mye omtalte boka, angivelig med «bomber» om kongefamilien, er rett rundt hjørnet. Natt til torsdag kom den første lekkasjen, på tross av forlagets omfattende grep.

FÅR GJENNOMGÅ: I prins Harrys selvbiografi får broren, prins William (t.v.), gjennomgå. Foto: Reuters/NTB
FÅR GJENNOMGÅ: I prins Harrys selvbiografi får broren, prins William (t.v.), gjennomgå. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (38) har stått for en rekke overskrifter etter at dokumentarserien «Harry and Meghan» ble sluppet på Netflix i desember.

I dokumentarserien sendte hertugparet flere stikk til kongefamilien, og det er forventet at prinsen heller ikke vil spare på kruttet når selvbiografien hans «Spare» kommer i butikkhyllene om få dager.

Natt til torsdag kom den første eksplosive lekkasjen fra boka. Det på tross av at The Times skrev om at forlaget har gjort alt de kan for å stanse det.

Sammenliknes med Harry Potter-serien

De store sikkerhetstiltakene rundt utgivelsen av «Spare» har blitt sammenliknet med utgivelsen av Harry Potter-bøkene.

Prinsens selvbiografi blir sluppet på tirsdag, av forlaget Penguin Random House.

URETTFERDIG: Siste del av dokumentaren om Meghan og Harry, er rett rundt hjørnet, og dette tror Se og Hørs kongehusekspert at de siste tre episodene vil handle om. Video: Rød Løper Vis mer

Utgivere av J.K. Rowlings bøker, tidenes bestselgende fantasyserie, brukte millioner av pund i sine forsøk på å forhindre at bøkene ble lekket før publisering. Det pågår også en enorm logistikkoperasjon rundt prinsens nye bok.

Ifølge kilder fra forlaget skal leveringen av bøkene være godt bevoktet, og den planlagte leveringa til bokhandlerne er satt til siste liten før salg.

- Alt er lagt på bordet

En kilde med kjennskap til boka forteller avisa at de ikke ser hvordan forholdet mellom prins Harry og prins William (40) vil leges etter utgivelsen.

- Alt er lagt på bordet. Charles kommer bedre ut av det enn jeg hadde forventet, men det er spesielt tøft for William, og til og med Kate får litt kritikk, forteller kilden.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

- Det er disse små detaljene og en beskrivelse av kampen mellom brødrene. Jeg personlig kan ikke se hvordan Harry og William vil være i stand til å forene seg etter dette.

- Vil ha faren min tilbake

Bokas utgivelse kommer kort tid etter et intervju med prins Harry på ITV førstkommende søndag.

I tillegg til at CBS News også slipper «60 Minutes» med prinsen.

Mandag ble første sniktitt av ITV-intervjuet sluppet, og allerede i det korte klippet kan det virke som hans far, kong Charles (74), og bror, prins William, vil bli store samtaleemner.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

I intervjuklippet, hvor man riktignok ikke får høre spørsmålene som blir stilt, bare Harrys svar, forteller han at familien ikke har vist noen som helst vilje til forsoning.

- Det hadde ikke trengt å bli sånn som dette. (...) Jeg vil ha en familie, ikke en institusjon, er blant det han sier.

- Jeg vil ha faren min tilbake. Jeg vil ha broren min tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer