Tre nye deltakere:

Gjør comeback i «Farmen»

Bussjåfør og TikTok-stjerne Robert Michael Scott er én av tre profiler som vender tilbake i sidekonkurransen «Torpet».

TILBAKE PÅ TV: Thor Haavik , Robert Scott og Bjørn Egil Mogenstad er trioen som utgjør «Torpet», som snart blir å se på TV 2 Play. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
TILBAKE PÅ TV: Thor Haavik , Robert Scott og Bjørn Egil Mogenstad er trioen som utgjør «Torpet», som snart blir å se på TV 2 Play. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer
Publisert

Det er snart klart for nok en runde av «Farmen» på TV 2, den 18. i rekka. I juli flyttet 14 nye deltakere inn på Li gård i Stange kommune, en gård som også har blitt benyttet to ganger tidligere - én i «Farmen»- og én i «Farmen kjendis»-sammenheng.

Like ved ligger imidlertid, som vanlig får man vel si, en mindre gård kalt «Torpet». Der skal tre tidligere «Farmen»-stjerner leve og konkurrere med og mot de som etter hvert blir sendt ut av «Farmen».

Vinneren av «Torpet» får plass på hovedgården.

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

- Gråt som en drittunge

I år er det Robert Michael Scott, som var å se i TV 2-realityen senest i fjor, presten Thor Haavik fra «Farmen» i 2020, samt Bjørn Egil Mogenstad fra 2014-versjonen av programmet, som utgjør «Torpet»-trioen fra start av.

- TV 2 spurte meg i vår om jeg kunne tenke meg å være med, og jeg sa «fuck ja» med én gang. I fjor høst måtte jeg ut av «Farmen» i uke åtte eller ni, og den gang trodde jeg at jeg skulle på «Torpet». Men så fikk jeg beskjed av Mads Hansen (programleder, journ. anm.) at «Torpet» var over. Jeg husker at jeg gråt som en drittunge, forteller Robert Michael Scott, populært kalt NorwayRob til Dagbladet.

SEIRET: Bussjåfør, amerikaner og TikTok-stjerne Robert Michael Scott inne på «Farmen»-gården i fjor, etter å ha vunnet sesongens første tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEIRET: Bussjåfør, amerikaner og TikTok-stjerne Robert Michael Scott inne på «Farmen»-gården i fjor, etter å ha vunnet sesongens første tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Da jeg ble spurt nå, tenkte jeg at jeg jo må oppleve «Torpet» i tillegg. Så nå skal jeg bare ta én uke av gangen, men tenker samtidig selvfølgelig at det ville vært helt fantastisk om jeg klarer å ta meg tilbake til hovedgården.

Støtte fra kona

Til daglig bor Scott sammen med kona Beate i et hus like utenfor Bergen. Sammen har de to sønnen Christopher, samt døtrene Julia og Michelle.

- Hva tenker kona di om at du nok en gang skal reise bort?

- Ha ha. Beate sa jeg måtte komme tilbake etter en uke. Neida, hun synes det er fantastisk gøy. Selv om vi er veldig glade i hverandre, så er det bare sunt å være borte fra hverandre av og til også. Hun heier på meg.

VELSIGNET: Raymond Røskeland lot tårene renne etter å ha blitt veldignet av prest og meddeltaker Thor Haavik i «Farmen» i 2020. Foto: TV 2
VELSIGNET: Raymond Røskeland lot tårene renne etter å ha blitt veldignet av prest og meddeltaker Thor Haavik i «Farmen» i 2020. Foto: TV 2 Vis mer

Thor Haavik ser, i likhet med Scott, fram til igjen å reise hundre år tilbake i tid.

- Jeg hadde det veldig fint på «Farmen», og dette er ganske likt. Og så er jo dette kanskje noe av det nærmeste man kan komme en kloster-opplevelse, med natur, rolig stemning og dyr rundt seg, mener Haavik, som imidlertid er klar på at «Torpet» byr på helt andre utfordinger enn «Farmen».

- Det å få alt til å gå rundt når man bare er tre stykker er nok en større utfordring enn når man er 14. I «Farmen» kan man henge med dem man vil på et vis, mens man i «Torpet» er man «stuck» med to andre. Vi må bare få det til å fungere.

Trosser froskeskrekken

Han har satt seg fire mål for det som venter.

- For det første å få meg venner for livet, som jeg fikk sist. I tillegg vil jeg ligne Jesus i oppførsel. For det tredje vil jeg fremme det kristne budskap og sist men ikke minst være der så lenge som mulig, forklarer han.

GYVER LØS: Bjørn Egil Mogenstad blir denne høsten igjen å se på TV. Sist var i 2014, da han deltok i «Farmen». Her sammen med daværende programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Rolf-Ørjan Høgset / TV 2
GYVER LØS: Bjørn Egil Mogenstad blir denne høsten igjen å se på TV. Sist var i 2014, da han deltok i «Farmen». Her sammen med daværende programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Rolf-Ørjan Høgset / TV 2 Vis mer

Sistemann i «Torpet»-trioen er Bjørn Egil Mogenstad, som fikk aller mest oppmerksomhet for sin ekstremskrekk for frosk da han deltok i «Farmen» for åtte år siden.

- Det satt langt inne altså, jeg brukte enormt lang tid til å tenke før jeg takket ja til dette, ryggmargsrefleksen sa umiddelbart nei. Jeg ville i utgangspunktet ikke være med i «Farmen» i sin tid heller, og er lite glad i oppmerksomhet, forteller han til Dagbladet.

Mogenstad har lite til overs for frosker - fortsatt.

- Froskeskrekken er om mulig enda verre enn den var før, og det er egentlig grunnen til at jeg valgte å takke ja. Padder, utedo og dyreekskrementer er motbydelig, og det skaper hindringer for meg i noen deler av livet. Jeg prøver endre kurs, og jobbe med disse tingene, innrømmer «Torpet»-deltakeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer