Norsk reality-program:

Gjør endringer etter overgrepstiltale

En deltaker er tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med en mindreårig. Nå tar produksjonen grep.

Publisert
Sist oppdatert

En deltaker i et norsk realityprogram er tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med en mindreårig. Det får nå konsekvenser, etter at produksjonen har bestemt seg for å ta grep.

Saken skal opp i tingretten mot slutten av året, ifølge berammingslistene. Der er det satt av fire dager til rettsforhandlinger.

Under innspilling hadde personen status som siktet, og var under etterforskning. Fornærmede i saken var mellom 14 og 16 år da hendelsen skal ha funnet sted, ifølge VG.

Dagbladet er kjent med at personen som nå er tiltalt i straffesaken, ikke har opplyst produksjonsselskapet om dette før personen ble med i programmet.

Forskjellige tiltak

Dette er et kontraktsbrudd som får konsekvenser.

Realityserien vil ikke bli fjernet, men det jobbes med forskjellige tiltak rundt dette.

- Det er mange hensyn å ta i denne saken, så derfor betrakter vi dette som et internt anliggende, sier pressesjefen i kanalen.

Dagbladet er også kjent med at produksjonsselskapet er klare på at de ikke kan legge seg opp i de juridiske sidene av straffesaken, men at det må avgjøres i retten.

Nekter straffskyld

Den aktuelle deltakerens forsvarer sier til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld for det som kommer fram i tiltalen, og stiller seg helt uforstående til det som beskrives i rettsdokumentene.

- Min klient sier det ikke har vært noen kontakt med tiltalte slik det beskrives i tiltalen, sier advokaten.

Om endringene produksjonsselskapet nå gjør, sier advokaten at han kjenner lite til hva de innebærer og forteller at han ikke er orientert om hva disse endringene betyr i praksis. Han har likevel liten forståelse for at noe i det hele tatt skal endres.

- Jeg ser ingen grunn til det, så lenge det ikke foreligger en rettskraftig dom. Min klient er inntil da uskyldig, sier forsvareren.

- Vil det være aktuelt for dere å sette i gang en prosess opp imot produksjonsselskapet på grunn av endringene?

- Det vil jeg ikke kommentere før jeg vet hva endringene innebærer, sier advokaten.

Pressekontakt for det aktuelle realityprogrammet ønsker ikke å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt. Dagbladet har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra fornærmedes bistandsadvokat.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer