Norges Eurovision-håp, KEiiNO:

Gjør endringer før Eurovision

- Vi vil at hele showet skal vise hvor vi kommer fra.

EUROVISION-KLARE: KEiiNO skal representere Norge under Eurovision i Tel Aviv 18. mai. Her er trioen avbildet da de vant MGP-finalen i Oslo Spektrum 2. mars. Foto: NTB Scanpix
EUROVISION-KLARE: KEiiNO skal representere Norge under Eurovision i Tel Aviv 18. mai. Her er trioen avbildet da de vant MGP-finalen i Oslo Spektrum 2. mars. Foto: NTB ScanpixVis mer

18. mai er det duket for årets Eurovision Song Contest i Tel Aviv i Israel, der gruppa KEiiNO skal representere Norge.

Med låta «Spirit in the Sky» gikk trioen, som består av Alexandra Rotan (22), Fred Buljo (31) og Tom Hugo (39), helt til topps under Melodi Grand Prix-finalen i Oslo Spektrum 2. mars. Nå er de på plass i Israel for de siste forberedelsene.

Det er imidlertid et helt annet sceneshow vi får se i Expo Tel Aviv, der Eurovision arrangeres, enn vi så i Oslo Spektrum. Ifølge TV 2 har nemlig Keiino gjort store endringer i showet - på bakgrunn av kritikk fra fansen.

- Vil vise fram Norge

Ifølge Alexandra Rotan har det nye sceneshowet mer fokus på det låta handler om og det de ønsker å formidle gjennom den, nemlig kampen for likeverd uansett etnisitet, kjønn og legning.

ÅRETS VINNER: Keiino skal representere Norge i den internasjonale finalen i Israel. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Vi har lyst til å vise fram Norge. Vi skal representere landet vårt i Eurovision, og da vil vi at hele showet skal vise hvor vi kommer fra. Jeg håper og tror det blir noe som folk ikke hadde forventet seg, sa 22-åringen til TV 2 før avreise til Israel.

Blant annet fjerner de trommeslagerne og danserne i det nye sceneshowet, og ifølge kanalen vil de kun ha med seg tre korister på scenen. Trioen har også nye kostymer i norsk design, laget av TSH.

INGEN BAKGRUNNSDANSERE: Det nye sceneshowet vil kun bestå av trioen, samt tre korister. Vi får også se nye kostymer. Foto: NTB Scanpix
INGEN BAKGRUNNSDANSERE: Det nye sceneshowet vil kun bestå av trioen, samt tre korister. Vi får også se nye kostymer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Keiino har gjort flere av endringene basert på konstruktiv kritikk fra fansen.

- Etter den norske MGP-finalen fikk vi veldig mye skryt for showet, men vi fikk også mye konstruktiv kritikk. Så det har vi tatt inspirasjon av, og nå har vi tatt sceneshowet ett steg videre. Vi fjerner litt og tilsetter litt, sier Buljo til TV 2.

Gikk viralt

KEiiNO var storfavoritter før den norske MGP-finalen 2. mars, og også i ukene etter fikk vinnerlåta, «Spirit in the Sky», enorm oppmerksomhet verden rundt.

Ni dager etter finalen havnet nemlig låta på andreplass på Spotifys «Global Viral 50»-liste, spilletjenestens liste over verdens mest virale låter - altså låtene som blir mest delt på internett.

- Det er helt vilt, vi har den nest mest virale låten globalt, og det er uten å ha et stort plateselskap i ryggen, eller noe stort markedsføringsbudsjett. Det har egentlig bare skjedd ved at folk har funnet eller blitt anbefalt låten. Så det er kjempestort, sa vokalist Tom Hugo til Dagbladet da.

FAVORITTER: Storfavorittene i MGP, KEiiNO, om hvorfor de tror folk liker låta deres, og hvordan de holder nervene i sjokk. Vis mer

Han trodde suksessen skyldtes hyppig deling av låta i sosiale medier.

- Jeg tror det er sånn det fungerer. Den har gått opp veldig fort etter finalen.

Morten Thomassen, president i Den norske Grand Prix-klubben, var ikke overrasket over låtas popularitet.

- Nå er vi midt i innspurten av den heftigste Eurovision-sesongen, og dette er et bidrag som fenger over hele verden. Det er en låt som er veldig Melodi Grand Prix, sa Thomassen til Dagbladet.

Han trodde suksessen kom av at låta har et nasjonalt særpreg, og mener «Spirit in the Sky» tikker alle boksene.

- Litt party, «uptempo», og så har du joiken, som er litt annerledes. I tillegg har gruppa et bra budskap om å godta alle. Den har alle de rette elementene.