Prins Daniel:

Gjør helomvending etter språkslakten

Skapte kontrovers for ei uke siden - nå hylles han.

I HARDT VÆR: Prins Daniel fikk krass kritikk tidligere denne måneden da han glemte noe vesentlig under oppsummeringen av året sammen med kongefamilien. Nå kan det late til at det svenske folk har tilgitt ham. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Prins Daniel fikk krass kritikk tidligere denne måneden da han glemte noe vesentlig under oppsummeringen av året sammen med kongefamilien. Nå kan det late til at det svenske folk har tilgitt ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne måneden havnet prins Daniel av Sverige (45) i hardt vær etter hvordan han ordla seg i programmet «Året med kungafamiljen». Han fikk krass kritikk for å ha glemt å nevne kvinner da han oppsummerte en spesifikk hendelse i 2018, og gikk seinere ut og beklaget seg.

Nå ser det også ut til at prinsen, som giftet seg med kronprinsesse Victoria (41) i 2010, har lært av sine feil.

Mandag tok han nemlig del i den svenske versjonen av Idrettsgallaen på SVT, hvor svensk idrett og idrettsutøvere ble hyllet for sine prestasjoner.

Kronprinsessen og prins Daniel har tidligere tatt initiativ til prisen «Årets ildsjel», og det var derfor ikke overraskende at 45-åringen fikk dele ut nettopp denne gjeve prisen.

For lite aktivitet

I ettertid har prinsen høstet lovord i lange baner om talen han holdt på scenen, hvor han blant annet hyllet den svenske idretten og uttalte hvor godt det er at barn og unge får sjansen til å leve et aktivt og sunt liv. Ifølge svenske Hänt rørte prins Daniel mange gjennom tv-skjermen.

- Dere idrettsutøvere gjør oss stolte. Dere forener det svenske folk på en måte som uslåelig. Noen ganger får dere hele landet til å stoppe opp når dere konkurrerer eller har store kamper, fordi vi vil følge dere. Sammen vil vi feire seirene og sammen sørger vi over deres nederlag, sa prinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer