Kronprinsesse Mette-Marit:

Gjør som Kate og Diana

- Et stilikon for kvinner verden over.

BANKETT: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på banketten på Grand Hotell i Oslo etter Nobels fredspris. Foto: Lise Åserud / NTB
BANKETT: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på banketten på Grand Hotell i Oslo etter Nobels fredspris. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

I år gikk Nobels fredspris til menneskerettsforkjemperen Ales Bjaljatski fra Belarus, den russiske menneskerettighetsorganisasjonen Memorial og den ukrainske menneskerettighetsorganisasjonen Center for Civil Liberties.

Til stede under prisutdelingen på lørdag, var kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49).

Der vekket sistnevnte oppsikt med en spesiell detalj.

Kate og Dianas favoritt

Kronprinsesse Mette-Marit har ved en rekke anledninger fått skryt for sin motesans. Hun har blitt hyllet for å velge både gjenbruk og norsk design.

Nå får imidlertid 49-åringen oppmerksomhet for å la seg inspirere av et annet kongelig stilikon: prinsesse Kate (40).

KONGELIG FAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit gikk for helrødt under fredsprisutdelingen. Foto: Annika Byrde / NTB
KONGELIG FAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit gikk for helrødt under fredsprisutdelingen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Til Dagbladet forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at vår egen kronprinsesse brukte to av britens favorittdesignere under utdelingen av fredsprisen - nemlig Catherine Walker og Jane Taylor.

Førstnevnte står for den røde kåpa, mens Jane Taylor har designet hårbåndet kronprinsessen bar.

- Catherine Walker var også en av avdøde Dianas yndlinger blant designere, forklarer Vagle.

Det er imidlertid ikke første gang vi ser Mette-Marit gjøre som prinsessen av Wales stilmessig, ifølge kongehuseksperten.

- Faktisk har vi sett de i prikk like kjoler fra blant annet fra Erdem og L.K Bennett. Hvorvidt Mette-Marit har latt seg inspirere direkte av Kate vites ikke, men at den britiske prinsessen er et stilikon for kvinner verden over er det ingen tvil om.

- Ofte blir klær utsolgt i rekordfart så snart hun har vist seg i dem.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

Hjerte for norsk design

Kronprinsessen har tilsynelatende flere favorittmerker som hun stadig viser seg i. Blant dem er norske Peter Dundas (53), som har stått for flere av hennes antrekk.

49-åringen har også blitt observert med kjoler signert Pia Tjelta (45). Blant annet brukte hun en spesialdesignet kjole fra Tjelta under Nobelbanketten i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer