Morten Hegseth:

Gjør store endringer

Erstatter eksen Tore Petterson i dommerstolen. Egor Filipenko er også ferdig som dommer.

SKAL UT: Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdige som dommere i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
SKAL UT: Egor Filipenko og Tore Petterson er ferdige som dommere i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kunne ivrige «Panelet»-fans glede seg stort, da det ble kjent at programleder Morten Hegseth (35) skulle entre parketten og svinge seg rundt til fengende musikk i dansekonkurransen «Skal vi danse».

Med skinnende paljettjakker og et perlehvitt smil kjempet han seg gjennom sju dansefylte uker, før han måtte forlate konkurransen etter en intens danseduell mot Jan Gunnar Solli. Sistnevnte havnet til slutt på en andreplass i konkurransen.

DANSEGLAD: Morten Hegseth danset seg gjennom syv uker i 2018. Her med dansepartner Mai Mentzoni. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
DANSEGLAD: Morten Hegseth danset seg gjennom syv uker i 2018. Her med dansepartner Mai Mentzoni. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

Den gang var det en gråtende programleder som kunne fortelle til Dagbladet at han var utrolig lei seg for å måtte forlate konkurransen.

- Dette har vært det fineste jeg har vært med på. Mai er en maskin, og det blir utrolig trist å forlate denne konkurransen. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal si, fortalte han.

Nå, tre år seinere, står det klart at 35-åringen igjen vil være å se i det populære lørdagsprogrammet. Denne gangen som dommer.

HORMONSPRØYTE: Morten Hegseth var gjest i p3morgen 7. mai, der fortalte han at han måtte ta hormonsprøyte da han var mindre. Video: NRK Vis mer

Byttes ut med eksen

TV 2 bekrefter nå at Morten Hegseth er ny dommer i TV 2-programmet.

- Vi gleder oss over å ha fått Morten Hegseth inn i dommerpanelet i «Skal vi danse». Med sitt unike perspektiv og lange erfaring som underholdningsjournalist blir han et spennende tilskudd til «Skal vi danse» i høst. Morten skal på sitt vis sette ord på det folk hjemme i stuene ser, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

Egor Filipenko og Tore Petterson er ikke med videre som dommere i neste sesong.

NY DOMMER: Morten Hegseth overtar Tore Pettersons stol ved dommerpanelet. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2
NY DOMMER: Morten Hegseth overtar Tore Pettersons stol ved dommerpanelet. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 Vis mer

- Vi ønsker å takke Egor og Tore for lang og tro tjeneste i «Skal vi danse», de har levert solide bidrag til «Skal vi danse»-suksessen de siste åra, sier Haldorsen.

Petterson har vært dommer i programmet siden 2016 sammen med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Egor Filipenko. Han har gjennom åra bemerket seg med sine fargerike klesplagg og hårsveiser, samt vitsene han har servert seerne.

Nå blir han altså byttet ut mot ingen ringere enn ekskjæresten.

På midten av 2000-tallet var nemlig 35-åringen og Petterson kjærester. Dermed måtte også sistnevnte gi sin ukentlige dom over ekskjærestens danseprestasjoner da han var deltaker i 2018.

- Jeg tenker at det kommer til å gå helt fint. Jeg har sett ham danse før, jeg, humret Petterson til Dagbladet den gang under TV 2s høstlansering.

EKSKJÆRESTER: VGTV-profil Morten Hegseth (32) er blant deltakerne i årets «Skal vi danse». I dommerpanelet sitter ekskjæresten Tore Petterson (39). Reporter: Miriam Bakkejord Video: Kevin Smilden Vis mer

Paret har selv vært uklare på spørsmål om hvor lenge de egentlig var sammen.

- Vi ble vel sammen i 2007, og så varte det i halvannet år, konstaterte Hegseth den gang. Petterson sto på sin side fast ved at duoen var kjærester i fire år.

I dag er Hegseth gift med ektemannen Anders Riiber, og har de seineste åra vært å se som programleder for «Gullruten» og som kompanirekrutt i «Kompani Lauritzen».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer