TAR VERDEN MED STORM: Rami Malek drømte hele livet om å bli skuespiller. Det tok imidlertid lang tid før han fant sin plass. Foto: NTB Scanpix
TAR VERDEN MED STORM: Rami Malek drømte hele livet om å bli skuespiller. Det tok imidlertid lang tid før han fant sin plass. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rami Malek:

Gjør suksess som Freddie Mercury. Foreldrene frarådet ham å bli skuespiller

Fikk én type roller på grunn av utseendet. Nå tar han verden med storm.

Den siste tida har den amerikanske skuespilleren Rami Malek (37) virkelig tatt verden med storm. I rollen som Queen-stjerna Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody», gir han filmseere et innblikk i den avdøde stjernas elleville liv.

Til tross for at Malek er på alles lepper om dagen, slo han imidlertid gjennom som skuespiller allerede for 15 år siden. Likevel var det i rollen som Elliot Alderson i «Mr. Robot» som virkelig satte fart på karrieren.

Som barn var det derimot ingen som så for seg at Malek skulle bli skuespiller.

Foreldrene emigrerte fra Egypt til USA i 1978, og tre år seinere kom skuespilleren til verden. Bare fire minutter seinere kom også tvillingbroren Sami Malek.

KAPRET HOVEDROLLEN: Skuespillerne Rami Malek og Lucy Boynton har rollene som henholdvis Freddie Mercury og Mary Austin i «Bohemian Rhapsody». Foto: NTB Scanpix
KAPRET HOVEDROLLEN: Skuespillerne Rami Malek og Lucy Boynton har rollene som henholdvis Freddie Mercury og Mary Austin i «Bohemian Rhapsody». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Advokat

Familien, bestående av de fire og tvillingenes eldre søster Yasmine, var bosatt i Sherman Oaks utenfor Los Angeles, hvor 37-åringen blant annet gikk på videregående skole med berømte stjerner som Rachel Bilson (37) og Kirsten Dunst (36).

Malek har tidligere uttalt at han har et nært vennskap med Kirsten Dunst, og ifølge E! News står de hverandre svært nær fremdeles.

I oppveksten levde Malek et tilsynelatende vanlig liv sammen med familien, og foreldrene hadde klare ønsker til sønnen. Blant annet ville de at 37-åringen skulle studere juss og bli advokat.

- Familien min er veldig kreativ, veldig intelligent og veldig kjærlig. Men jeg er den første generasjonen fra USA, har han tidligere uttalt til The Guardian.

- Jeg tror ikke foreldrene mine tenkte at det å bli skuespiller var det beste valget etter deres reise fra Egypt, fortsatte han.

EKTE VARE: Freddie Mercury på Wembley Stadium under den mye omtalte Live Aid-konserten i 1985. Foto: NTB Scanpix
EKTE VARE: Freddie Mercury på Wembley Stadium under den mye omtalte Live Aid-konserten i 1985. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lei av én type roller

Malek valgte, til tross for foreldrenes oppfordring, å studere teater ved Universitetet i Evansville. Bare kort tid seinere begynte rollene å strømme på, og han fikk gjesteroller i blant andre «Gilmore Girls», «Night at the Museum» og «Short Term 12».

Likevel skulle det vise seg at det harde strevet ikke bare var en dans på roser hva gjaldt roller han ble tildelt.

Malek spilte ifølge The New York Times også flere roller som terrorist på grunn av utseendet sitt, men så seg raskt lei.

Da han landet rollen i «Mr. Robot» i 2015 satte karrieren fart, noe som blant annet resulterte i at han vant en Emmy-pris. TV-serien har i over fire år rullet over skjermen, og som hovedrolleinnehaver, har Malek innrømmet at han er blitt kraftig påvirket av rollefiguren han spiller.

- Å være Mr. Robot har gjort meg veldig bevisst på alt jeg sier og gjør. Jeg føler hele tiden at noen overvåker oss og at vi ikke er helt klare over det. Men kanskje er det det beste. Folk bør tenke før de snakker, har han forklart til Cosmopolitan.

Saken fortsetter nedenfor.

GOD SAVE THE QUEEN: Her går det fort i svingene og historisk sett er det mye som ikke stemmer, men for en herlig, deilig, jålete og rørende film om rock, stormannsgalskap, hits og ensomhet med mye mer. Vis mer

Latet som han var broren

Selv om Malek for tida er aktuell i den mye omtalte filmen om Freddie Mercury, lar han seg sjeldent intervjues om privatlivet.

Derimot gjorde han et unntak i 2015, da han gjestet «Jimmy Kimmel Live». Den gang lettet han på sløret om tvillingbroren, og ga samtidig publikum en god latter.

Som barn lurte de to tvillingene flere personer, og dro det så langt at de også tok eksamen for hverandre.

- Vi var bråkmakere som barn. Det jeg sier nå kan gi ham problemer, men han ringte meg fra skolen en dag og spurte om jeg kunne en gresk monolog, og jeg kunne selvsagt det, sa Malek lattermildt og fortsatte:

VANT PRIS: I 2016 mottok Rami Malek en Emmy-pris for beste mannlige hovedrolle i «Mr. Robot». Foto: NTB Scanpix
VANT PRIS: I 2016 mottok Rami Malek en Emmy-pris for beste mannlige hovedrolle i «Mr. Robot». Foto: NTB Scanpix Vis mer
KJÆRESTER: Rami Malek og Lucy Boynton har rollene som henholdvis Freddie Mercury og Mary Austin i den populære filmen. Privat skal de to også være et par. Foto: NTB scanpix
KJÆRESTER: Rami Malek og Lucy Boynton har rollene som henholdvis Freddie Mercury og Mary Austin i den populære filmen. Privat skal de to også være et par. Foto: NTB scanpix Vis mer

- «Hør her. Du må komme på universitetet mitt og framføre den foran klassen min. Det vil gi meg poengene jeg trenger for å få utdannelsen min» sa han til meg, så jeg tenkte at «ok, dette kan jeg klare», så vi tok begge på oss svart genser, svarte sko og svarte bukser.

Videre forklarte Malek at broren sa akkurat hva han skulle gjøre - og han gjorde det.

- Læreren så på meg og tenkte sikkert «hvordan i all verden klarte du det der?». I etterkant dro hun meg ut av klasserommet og spurte hvordan jeg hadde lært meg monologen. «Det er bare en hobby», svarte jeg, fortsatte han.

37-åringen har med andre ord alltid interessert seg for teater og gamle monologer, og i dag lever han drømmelivet, hvor rollene kommer løpende.

Når det gjelder kjærlighetslivet har skuespilleren delt minimalt av seg. Ifølge flere amerikanske medier skal han ha funnet lykken med Lucy Boynton (24) under innspillingen av «Bohemian Rhapsody». Det har duoen imidlertid ikke bekreftet foreløpig.