Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Amadeus Häggkvist:

- Gjør vondt i hjertet

Amadeus Sögaard er bekymret for rasisme mot lillesøsteren.

SØKER RÅD: Carolas sønn, Amadeus, deler sine tanker rundt rasisme og hvordan han og søstera vil oppleve ting forskjellig. Foto: Expressen / NTB Scanpix
SØKER RÅD: Carolas sønn, Amadeus, deler sine tanker rundt rasisme og hvordan han og søstera vil oppleve ting forskjellig. Foto: Expressen / NTB Scanpix Vis mer

«Det gjør vondt i hjertet hver gang jeg tenker på at min lillesøster kommer til å utsettes for ting jeg aldri kommer til å utsettes for».

Dette er bare starten på den hjerteskjærende teksten Amadeus Häggkvist (22), også kjent som sønnen til Carola Häggkvist (53) og Runar Søgaard (52), skrev om lillesøstera Zoe (11) på Instagram onsdag.

Carola adopterte den lille jenta fra Sør-Afrika i 2012, og nå er storebroren bekymret for søstera.

Søker råd

«Følelser jeg aldri kommer til å føle på. Opplevelser jeg aldri kommer til å oppleve. Situasjoner av å føle seg utenfor der hun blir dårlig behandlet, og jeg kommer ikke til å kunne gi henne svar på hvordan man takler det», deler 22-åringen videre, og påpeker at de vil stå overfor ulike situasjoner i livet på grunn av hudfargen deres.

«Alt for at vi ikke har lik hudfarge. Alt for at mennesker kommer til å se annerledes på henne. Alt for at rasisme finnes overalt», fortsetter han.

22-åringen, som gjør det godt som fotballspiller, oppfordrer følgerne sine som har blitt utsatt for rasisme til å dele av egne erfaringer, og til å dele tips og råd til hvordan man kan takle det slik at alle kan bidra til å skape et likestilt samfunn uten rasisme.

«Det holder med en kommentar som jeg og noen andre ser, så har vi kommet et stykke på veien. Kjærlighet», skriver han avslutningsvis før han avslutter med et bibelvers.

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Demonstrasjon

Den siste uka har mange tatt til orde i kampen mot rasisme, etter at afroamerikaneren George Floyd mistet livet. Den 46 år gamle afroamerikaneren døde etter at han ble pågrepet av tre politimenn - der én av dem presset kneet sitt mot Floyds nakke, slik at han til slutt ikke lenger fikk puste.

Dette har resultert i flere opptøyer og demonstrasjoner over hele verden, også i Sverige.

Stemninga i Stockholms gater ble fort amper da folket samlet seg til demonstrasjon onsdag. Pepperspray og batonger ble brukt i den svenske hovedstaden, men midt oppi alt var det også plass til kjærlighet.

En kvinnelig politibetjent snudde nemlig stemningen fullstendig i Karlbergsvägen da hun la vekk batongen sin, gikk ned på kne og løftet neven i været.

KNELTE: Politibetjenten roet ned situasjonen ved å gå ned på kne foran demonstrantene. Det ble mottatt med jubel. Foto/video: Expressen Vis mer

Slagordene mengden ropte ble byttet ut med gledeshyl og applaus. Flere fulgte kvinnens eksempel. Rørende bilder rett etter hendelsen viste at kvinnen, som så ut til å bli svært rørt av responsen, ble omfavnet av flere demonstranter.

Expressen beskrev opptrinnet som «sterke scener».

- Politibetjenten ble overrøst med kjærlighet, rapporterte avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!