Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gjorde narr av Kyle (20) for «nazi-hårsveis». Så viste det seg at han har alvorlig hjernekreft

Nå beklager programleder Samantha Bee. 

FÅR HARD MEDFART: Programleder Samantha Bee (47) har fått stor kritikk i sosiale medier etter et innslag hun sendte på programmet  «Full Frontal with Samantha Bee». Reportasjen er senere fjernet fra både programmet og Youtube. Foto: NTB Scanpix
FÅR HARD MEDFART: Programleder Samantha Bee (47) har fått stor kritikk i sosiale medier etter et innslag hun sendte på programmet  «Full Frontal with Samantha Bee». Reportasjen er senere fjernet fra både programmet og Youtube. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Programleder for satireprogrammet «Full Frontal with Samantha Bee» har gått ut med en offentlig beklagelse etter at et heller uheldig innslag gikk på lufta torsdag kveld.

I en tv-reportasje hentet fra den årlige konferansen Conservative Political Action Conference (CPAC), vises det innklippsbilder av flere menn med like frisyrer, hvorpå reporter Mike Rubens kommer med følgende observasjon:

- I år er sløyfene borte, og byttet ut med nazi-hår, uttalte Rubens, ifølge Washington Post.

En av dem som ufrivillig ble en del av reportasjen, er 20 år gamle Kyle Coddington. Ifølge CNN er nemlig ikke frisyren valgt av ham selv, da han kjemper mot alvorlig hjernekreft.

- Stadium fire

Det var først da hans søster tok til motmæle på Twitter, at produksjonen ble oppmerksomme på situasjonen.

- Når Samantha Bee gjør narr av broren din for å ha «nazi-sveis». Han har faktisk hjernekreft på stadium fire, skriver Megan Coddington.

Kyle Coddington gikk selv ut på Twitter og ba om at innslaget ble fjernet fra programmet. Dette er senere tatt til etterretning fra produksjonen, som også har fjernet klippet fra Youtube.

- Beklager på det dypeste

Den kanadiske skuespilleren, komikeren og programleder for serien, Samantha Bee (47), har selv kommet med en beklagelse på Twitter.

- Vi beklager på det dypeste for å ha sendt CPAC-innslaget. Vi ble oppmerksomme på hans helsetilstand først i dag, og har fjernet ham fra reportasjen.

Foruten CNN og Washington Post, har en rekke internasjonale medier som The New York Times, Fox News og Business Insider omtalt saken.

Grunnet det som angivelig er en stor pågang fra media, har Coddington gått ut med en offentlig uttalelse på Twitter.

- I fjor ble jeg fraktet til sykehuset i all hast etter et stygt fall. Tester som ble utført viste at jeg har Glioblastom stadium fire, en aggressiv form for hjernekreft (...). Jeg får behandling, og bivirkningene av dette er vektøkning og hårtap. Grunnet hårtapet har jeg valgt å klippe meg, slik som dere har sett på «Full Frontal with Samantha Bee». Jeg foretrekker ikke denne stilen, men jeg er takknemlig som fortsatt har hår.

Videre mener Coddington at unnskyldningen fra Bee var noe tam, og at programmet bør ta forholdsregler for at liknende tilfeller ikke skjer igjen.

- Jeg vil uansett takke «Full Frontal» for å ha donert 1000 dollar til min GoFundMe-side. Jeg er overveldet av støtten jeg har mottatt, og over alle som har bidratt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media