Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

John McCain:

Gjorde narr av senatorenes alvorlige helsetilstand. Nå raser familien

- Han kommer til å dø snart uansett.

ALVORLIG SYK: President Donald Trumps spesialassistent, Kelly Sadler, skal ha kommet med en ufin kommentar om senator og tidligere presidentkandidat John McCain, som lider av hjernekreft. Nå raser familien. Foto: NTB Scanpix.
ALVORLIG SYK: President Donald Trumps spesialassistent, Kelly Sadler, skal ha kommet med en ufin kommentar om senator og tidligere presidentkandidat John McCain, som lider av hjernekreft. Nå raser familien. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Under et internt møte for kommunikasjonsavdelingen i Det hvite hus torsdag morgen, skal Kelly Sadler, Donald Trumps (71) spesialassistent, ha gjort narr av hjernesvulsten til senator John McCain (81).

Ifølge den politiske nettavisen The Hill, skal Sadlers uttalelse ha kommet etter at McCain skal ha stemt imot Trumps forslag om å nominere etterretningsoffiseren Gina Cheri Haspel (61), som direktør for etterretningsorganisasjonen CIA.

- Det spiller ingen rolle, han kommer til å dø snart uansett, skal Sadler ha sagt, ifølge nettsida.

Den bemerkelsesverdige kommentaren får McCains familie til å rase. Kort tid etter ble nemlig John McCain innlagt på sykehus for operasjon.

Ba om unnskyldning

- Må jeg minne deg på at min mann har en familie. Sju barn og fem barnebarn, tvitret kona Cindy McCain, en tweet som også ble retvitret av parets datter, programleder for ABCs talkshow «The View», Meghan McCain.

Saken fortsetter nedenfor.

Det hvite hus har ikke benektet spesialagentens kommentar, men i en uttalelse til avisa, sier de følgende:

- Vi respekterer senator McCain sitt arbeid til denne nasjonen, og han og hans familie er i våre bønner under denne vanskelig tiden.

Ifølge The Hill, skal Sadler ikke ha gitt noen egen kommentar på uttalelsen, men ifølge en kilde skal hun ha ringt til senatorens datter, Meghan McCain, og bedt om unnskyldning.

Ubehagelig

Verken pressesekretær Sarah Huckabee Sanders eller presidentens seniorrådgiver Kellyanne Conway skal ha vært til stede da kommentaren ble gjort, ifølge én kilde avisa har snakket med.

Saken fortsetter nedenfor.

FAR OG DATTER: Senator John McCain sammen med datteren Meghan McCain i Ohio, 2008. Foto: NTB Scanpix.
FAR OG DATTER: Senator John McCain sammen med datteren Meghan McCain i Ohio, 2008. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

En annen kilde var selv til stede da Sadler kom med kommentaren. Selv om kilden ikke kunne bekrefte ordene nøyaktig, bekreftet kilden at kommentaren lød omtrent som den første kilden uttrykte den.

Videre skal begge ha uttrykt at de tror kommentaren var ment som en spøk, men at kommentaren ikke ble godt mottatt i lokalet. Én av dem forklarer at det ble en ubehagelig stemning, og at samtalen fortsatte uten noen videre kommentarer fra de andre tilstedeværende.

Raser

Flere politikere har fredag uttrykt sin avsky mot uttalelsen.

Tidligere visepresident under Obama- administrasjonen, Joe Biden, skal ifølge avisa ha uttalt at kommentaren er i tråd med president Trumps egne foraktfulle kommentar om McCain.

- Folk har lurt på når anstendigheten ville nå det absolutte bunnpunktet i denne administrasjonen. Det skjedde i går. Gitt denne administrasjonens mønster av manglende respekt for John og flere andre, er ikke denne ene ansatte et unntak, men heller et typisk eksempel, skal Biden ha sagt i en uttalelse.

Den republikanske kongressrepresentanten Walter Beaman Jones, skal blant annet også ha uttalt at det var en trist dag for landet, og krevd en offentlig beklagelse fra Det hvite hus.

Ondartet hjernesvulst

Det var 19. i juli i fjor at det ble kjent at senator og tidligere presidentkandidat John McCain hadde fått påvist hjernesvulst, etter at legene skulle fjerne en blodpropp over øyet uka før.

Det ble sendt inn prøver av vevet fra blodproppen, og det viste seg å dreie seg om en såkalt glioblastom, en aggressiv form for kreft i hjernen.

McCain er Vietnam-veteran og en av Republikanernes mest erfarne utenrikspolitikere. Han representerer Arizona i Senatet og ble sist gjenvalgt i november.

Kort tid etter at nyheten ble kjent, sa president Trump i en uttalelse at han og Melania sender sine tanker til McCain og hans familie.

- Senator John McCain har alltid vært en fighter. Bli frisk, het det i uttalelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media