Gjorde pillefunn hos Prince: 50 ganger sterkere enn heroin

Pillene var feilaktig merket. 

DØDE AV OVERDOSE: Prince døde i april, 57 år gammel. To måneder senere ble det kjent at artisten døde av en overdose fentanyl. Tabletter som inneholder det sterke virkestoffet har blitt funnet i artistens hjem, Paisley Park. Foto: NTB Scanpix
DØDE AV OVERDOSE: Prince døde i april, 57 år gammel. To måneder senere ble det kjent at artisten døde av en overdose fentanyl. Tabletter som inneholder det sterke virkestoffet har blitt funnet i artistens hjem, Paisley Park. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I juni, to måneder etter hans død, ble det kjent at artisten Prince (57) døde av en overdose fentanyl.

Dødsfallet ble betegnet som en ulykke.

Fentanyl er et hissig legemiddel som er omlag 50 ganger kraftigere enn heroin, og 100 ganger kraftigere enn morfin. Medikamentet brukes først og fremst ved generell anestesi, skriver Store norske leksikon.

Det er piller med dette virkestoffet i som er funnet på Princes eiendom Paisley Park, skriver Associated Press (AP).

Hadde ikke resept

En talsperson med tett tilknytning til etterforskningen av Princes dødsfall sier til mediebyrået at flere piller var feilaktig merket med «Watson 385», som er en pilletype som ikke inneholder fentanyl. Men minst én av pillene merket «Watson 385» testet positivt for det kraftige virkestoffet.

I samme pilleglass fant politiet nærmere to dusin piller med samme merking.

Myndighetene etterforsker hvordan Prince fikk tak i pillene, da han ikke hadde dem på resept i tiden før han døde, skriver AP.

Ifølge nyhetsbyrået ble om lag et dusin piller funnet i en garderobe i Paisley Park. I tillegg ble flere piller funnet i glass som egentlig skulle inneholde aspirin- og C-vitamin-tabletter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer