BOMMERT: Programleder Steve Harvey (t.v.) gjorde en liknende feil som under Oscar-utdelinga, da han annonserte Ariadna Gutierrez som vinner av Miss Universe-konkurransen for to år siden. I realiteten var det Miss Filippinene, Pia Alonzo Wurtzbach, som var den riktige vinneren. Bildet til høyre viser Warren Beatty, etter at feil vinner av Beste film ble ropt opp. Foto: NTB Scanpix
BOMMERT: Programleder Steve Harvey (t.v.) gjorde en liknende feil som under Oscar-utdelinga, da han annonserte Ariadna Gutierrez som vinner av Miss Universe-konkurransen for to år siden. I realiteten var det Miss Filippinene, Pia Alonzo Wurtzbach, som var den riktige vinneren. Bildet til høyre viser Warren Beatty, etter at feil vinner av Beste film ble ropt opp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Steve Harvey:

Gjorde sitt livs tabbe under Miss Universe. Nå kommer Steve Harvey med humoristisk stikk etter Oscar-skandalen

- Jeg er skaperen av disse øyeblikkene. 

(Dagbladet): Det ble skrevet metervis med spalter da programleder Steve Harvey (60) gjorde sitt livs tabbe og utropte feil vinner under Miss Universe-konkurransen i 2015.

Miss Colombia, Ariadna Gutierrez, rakk å la tårene trille og få kronen på hodet, før kontrabeskjeden kom: Det var Miss Filippinene, Pia Alonzo Wurtzbach, som var den riktige vinneren. Hele fadesen gikk på direktesendt tv, og tok raskt av i sosiale medier.

- DET VAR MIN FEIL, DET STOD PÅ KORTET:  Programlederen fra Miss Universe 2015 beklaget seg etter å ha lest opp Colombia som årets vinner. Video: Reuters Vis mer

- Hva har jeg gått glipp av?

Hendelsen kan på mange måter sammenliknes med skandalen som oppsto under årets Oscar-utdeling, da feil vinner ble annonsert innenfor den aller gjeveste kategorien «Beste film».

Harvey er bare en av svært mange som har registrert tabben, og i sosiale medier har han valgt en humoristisk og noe syrlig tilnærming til hendelsen.

- God morgen alle sammen! La meg til å sove tidlig i går. Så ... Hva har jeg gått glipp av? #Oscars, skriver han.

Kommentaren har så langt fått over 50 000 liker-klikk, og flere hyller programlederens spøkefulle melding. Likevel er det flere som påpeker at det under Oscar-utdelinga var en krøll med konvoluttene, mens Harvey regelrett leste feil da han annonserte vinneren.

- Ja, jeg vet alt om dette. Jeg vet mer enn noen andre i verden om dette. Jeg er skaperen av disse øyeblikkene, sier 60-åringen i sitt eget radioprogram, ifølge Fox News.

- Føler smerten

Samtidig strekker Harvey også ut en hånd til Warren Beatty som sto på scena da Faye Dunaway annonserte feil vinner under Oscar-utdelinga.

- Warren, jeg føler smerten din. Jeg kan hjelpe Warren å komme seg gjennom dette. Jeg vil vise ham hvordan man kan håndtere dette med verdighet. Ring meg, Warren baby, sier Harvey.

Programlederen er ikke den eneste som har sympati overfor prisutdelerne under Oscar-showet. På den offisielle Twitter-profilen til Miss Universe, ble følgende melding lagt ut:

- Få dine folk til å ringe våre folk. Vi vet hva som må gjøres. #Oscars.

- Særeste slutten

Programleder for Oscar-utdelinga Jimmy Kimmel har også tatt bladet fra munnen. I sitt eget talkshow forteller han sin versjon av det som skjedde på slutten av prisutdelinga.

- Jeg satt blant publikum og hørte på talene. Kjøreplanen var at jeg skulle sitte der helt til slutten av programmet, ved siden av Matt Damon. Plutselig hørte jeg noen si at de hadde ropt opp feil vinner.

Det var produsent av «La La Land», Jordan Horowitz, som selv meldte at det var «Moonlight» som stakk av med seieren. Da var han allerede langt inne i sin egen takketale.

- Foruten slutten, var det veldig moro. Det gikk fint. Det var imidlertid den særeste slutten på et tv-program siden «Lost», spøker Kimmel, ifølge New York Daily News.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Revisjonsbyrået PWC har i etterkant tatt på seg skylden for Oscar-skandalen.

Byrået har publisert en beklagelse på Twitter der de legger seg flate overfor «La La Land», «Moonlight», Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-seerne, og beklager dypt for feilen som ble gjort under annonseringa av Beste film.

«Ved en feil hadde prisutdelerne fått konvolutten for feil kategori, og da dette ble oppdaget ble det umiddelbart rettet opp.» skrev revisjonsbyrået mandag.