Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Katie Price:

Glamour­modellen konkurs

Var verdt en halv milliard. Nå skylder den tidligere glamourmodellen hundretusenvis.

RAKA FANT: Katie Price, tidligere kjent som Jordan, er blitt slått konkurs. Det skjedde i London i ettermiddag. Foto: NTB scanpix
RAKA FANT: Katie Price, tidligere kjent som Jordan, er blitt slått konkurs. Det skjedde i London i ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den skandaleombruste glamourmodellen Katie Price (41) er ikke fremmed for å skape overskrifter. Hun ble verdenskjent under navnet Jordan, og viste gjerne fram puppene og vel så det i den kulørte delen av pressen.

Katrina Amy Alexandra Alexis Price, som hun egentlig heter, kan kalles britenes svar på Pamela Anderson eller Aylar Lie, siden hun har forblitt i rampelyset siden hun først entret det for godt over 20 år siden.

Livet som glamourmodell er bak henne, og i disse dager livnærer hun seg på sosiale medier, bøker og foredrag.

Likevel kan det virke som at hennes nåværende karriere ikke er så innbringende som den forrige. En gang i tida skal hun ha vært verdt rundt en halv milliard norske kroner. Nå er hun raka fant, og er blitt erklært konkurs.

STORE ENDRINGER: Flere kjendiser har vært gjennom en enorm forandring gjennom årene. Video: Rød Løper Vis mer

Skylder millioner

Flere britiske medier, deriblant The Mirror og Daily Mail, omtaler saken om 41-åringen. Hun skal ha blitt erklært konkurs i retten i London tirsdag ettermiddag. Konkursen har pustet 41-åringen i nakken, og det har lenge vært spekulert i om dette ville skje før jul.

For et år siden klarte hun å lure seg unna konkursbegjæringen, ved at hun sa seg villig til å betale tilbake det hun skyldte.

Hun skrev under en såkalt Individual Voluntary Agreement (IVA)-avtale, som lar folk med gjeld betale tilbake på et vis som ikke ruinerer dem. Denne avtalen overholdt hun ikke.

DEN GANG DA: Katie Price gjorde seg verdenskjent som glamourmodell og skandalestjerne. Hun skal, en gang i tida, ha vært verdt rundt en halv milliard kroner. Nå er hun slått konkurs. Her fotografert i 2006. Foto: NTB scanpix
DEN GANG DA: Katie Price gjorde seg verdenskjent som glamourmodell og skandalestjerne. Hun skal, en gang i tida, ha vært verdt rundt en halv milliard kroner. Nå er hun slått konkurs. Her fotografert i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dommer Jonathan Middleton avgjorde i retten tirsdag at den tidligere glamourmodellen nå var konkurs, og det bare få uker før jul.

Det skal dreie seg om en samlet gjeld på rundt 250 000 pund, rundt 2,9 millioner norske kroner. Målet var å betale kreditorene rundt 12 000 pund, rundt 141 000 kroner, i måneden - slik at hun på sikt kunne ha blitt fri for gjeld. Som en konsekvens av manglende innbetalinger så ikke retten i London noen annen løsning enn å slå 41-åringen konkurs.

PUPPER: «Sindy Starlet» mener det er for lite pupper i Norge, og slår et slag for de ekstra store. Video/klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Flere britiske medier skriver at hun tilsynelatende lever et liv i luksus. Hun skal ha kjøpt luksusferier, pusset opp hjemme og har lagt seg under kniven flere ganger det siste halvåret. Noe av dette er sponset eller rabattert, men stjerna skal likevel ha brukt penger hun ikke hadde.

Hun har foreløpig ikke uttalt seg om konkursen. I fjor snakket hun derimot om hva som ville skje dersom hun ble slått konkurs. I hennes eget reality-program «My Crazy Life» sa hun følgende om den potensielle krisa:

- Jeg kommer meg ut av konkursen på et år. Jeg har ikke noe å skamme meg for lenger. Mange mennesker går gjennom dette. Det handler bare om at man må bite det sure eplet. Det er sånn det må være, sa hun da, ifølge Mirror.

Fembarnsmor

Katie Price har fem barn fra tidligere forhold. Hun har vært gift med tre forskjellige menn, og er i disse dager forlovet for femte (!) gang. I juli fridde nemlig den nyeste flammen hennes, Kris Boyson.

Han er fra Kent, og jobber som fitnessinstruktør, og driver sin egen treningsbedrift. Han har også deltatt i flere realityprogrammer i England, deriblant datingshowet «Meeting The Parents».

KLAGESTORM: Under en direktesending på TV-kanalen C8 endte deltaker Jean-Michel Maire opp med å kysse modellen Soraya. Det har ført til kraftige reaksjoner. Video: C8 Vis mer

Han og Price møttes for første gang i mai 2018, men forholdet deres har vært heller ustabilt - og langt fra rosenrødt. Allerede den påfølgende sommeren begynte forlovelsesryktene om paret å svirre - noe det ble en slutt på da fitnessinstruktøren i starten av september i fjor dumpet den kjente glamourmodellen.

De fant imidlertid tilbake til hverandre, og er nå forelska på ny. Hvorvidt det blir han som må legge ut for årets julegaver og -middag, er derimot ikke kjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media