«Maskorama»:

- Gleder meg skikkelig

Lørdag er det duket for en ny sesong av «Maskorama».

DOMMERPANEL: Robert Stoltenberg, Tete Lidbom og Marion Ravn er klare for gjettingen. Silje Nordnes i front er programleder. Foto: Fredrik Arff / Monster / NRK
DOMMERPANEL: Robert Stoltenberg, Tete Lidbom og Marion Ravn er klare for gjettingen. Silje Nordnes i front er programleder. Foto: Fredrik Arff / Monster / NRK Vis mer
Publisert

I 2020 ble norske TV-tittere introdusert for første gang til det helt unike programmet «Maskorama», og for mange ble det et lyspunkt i en corona-preget hverdag.

I ettertid har seerne gjennom flere sesonger benket seg foran TV-skjermen for å finne ut hvem som gjemmer seg bak de fargerike og oppfinnsomme kostymene.

De er likevel ikke alene om å gjette seg fram til de utkledde kjendisene, for med seg har de det stjernespekkede dommerpanelet bestående av nykommerne Robert Stoltenberg (58), Tete Lidbom (37) og den erfarne «Maskorama»-detektiven Marion Ravn (39).

Blackie fra Beathoven har lyttet til «Maskorama»-publikummet - og kaster maska. Dette er grunnen. Video: Jenny Emilie Aas/Rød Løper Vis mer

Overfor NRK kan Stoltenberg røpe at han gleder seg over deltakelsen i programmet, spesielt med tanke på gjennomsnittsalderen til seerne.

- Dette gleder jeg meg skikkelig til. Jeg tror faktisk at det bor en liten Lilli Bendriss i meg, så jeg skal bruke mine overnaturlige evner til å finne ut hvem som er bak maskene. Tenk at jeg får lov til å sitte i panelet i et av de mest sette ungdomsprogrammene i Norge, sier han til statskanalen.

Lidbom på sin side, er i ekstase over å få lov til å ta del av gjetteleken.

- Jeg synes helt oppriktig at dette er en drømmejobb. Jeg kommer til å gå knallhardt ut på gjettingen. Hvis jeg bommer skikkelig, så får jeg heller komme med et nytt skudd og satse på at det blir treff, forteller han.

FØRSTEPLASS: Årets «Maskorama»-vinner avslører at det har vært krevende å håndtere alt glitteret som følger med kostymet. Vis mer

Det var tidligere i år det ble kjent at programmet skulle få to nye detektiver med på det såkalte «detektivpanelet». I de tidligere sesongene var det kjendisstylist Jan Thomas (56) og komiker Nicolay Ramm (34) som måtte gjette seg fram til de skjulte identitetene.

For et par uker siden kunne også observante «Maskorama»-seere få en forsmak på hvilke kostymer som kjendisene skal bære. Nå har også resten av kostymene blitt avslørt.

Blant kostymene finner man en rotte, en ku, en såkalt «Spirrevipp» (blå fugleliknende skapning til venstre i bildet, red.anm.), og et kattedyr.

GJETTELEK: Observante seere fikk en sniktitt på noen av årets kostymer. Foto: NRK
GJETTELEK: Observante seere fikk en sniktitt på noen av årets kostymer. Foto: NRK Vis mer

Et spøkelse, et romvesen, en skilpadde og magikeren vil også være med på å skjule de kjente fjesene.

Se alle bildene her:

Katta. Foto: NRK
Katta. Foto: NRK Vis mer
Romvesenet. Foto: NRK
Romvesenet. Foto: NRK Vis mer
Rotta. Foto: NRK
Rotta. Foto: NRK Vis mer
Kua. Foto: NRK
Kua. Foto: NRK Vis mer
Skilpadda. Foto: NRK
Skilpadda. Foto: NRK Vis mer
Spøkelset. Foto: NRK
Spøkelset. Foto: NRK Vis mer
Spirrevippen. Foto: NRK
Spirrevippen. Foto: NRK Vis mer
Magikeren. Foto: NRK
Magikeren. Foto: NRK Vis mer

Tidligere har stjerner som Ulrikke Brandstorp (28), Didrik Solli-Tangen (36) og Bilal Saab (24) vunnet konkurransen. Da henholdsvis som «Trollet», «Snømonsteret» og «Zombien».

Nå gjelder det bare å markere lørdag 11. november i kalenderen, for da returnerer suksessprogrammet til NRK med sin fjerde sesong.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer