Mark Salling:

«Glee»-stjerna funnet død

Ble funnet tirsdag.

FUNNET DØD: Mark Salling ble funnet død i dag. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DØD: Mark Salling ble funnet død i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Skuespiller Mark Salling (35), kjent fra den populære tv-serien «Glee», er funnet død ved en elvebredd i Los Angeles, bekrefter politiet i byen overfor Us Weekly.

Sallings advokat har også bekreftet dødsfallet overfor Sky News.

«Mark var en mild og kjærlig person, en kreativ person som gjorde sitt beste for å gjøre opp for sine feil. Salling-familien setter stor pris på all støtte, og ber om at deres privatliv vil bli respektert», sier advokat Michael Proctor.

Årsaken til dødsfallet er foreløpig ikke bekreftet, men det skal ikke ligge noe kriminelt bak.

Salling spilte rollen som Noah «Puck» Puckerman i alle de seks sesongene av serien, fram til 2015.

I Norge ble serien sendt på TV 2 Bliss, der den første episoden ble sendt i 2009.

Risikerte fengselsstraff

Stjerna erkjente straffskyld for besittelse av 50 000 pornografiske bilder av barn i desember i fjor.

- Jeg erklærer meg skyldig fordi jeg er skyldig i tiltalen, erkjente Salling i dokumentene nettstedet The Blast hadde fått tilgang på.

Ifølge nettstedet inngikk skuespilleren en avtale om strafferabatt, noe som vil at han ville få redusert straff mot å erklære seg skyldig.

TV-STJERNE: Sammen med blant andre Lea Michele (t.h.) ble Mark Salling en populær skuespiller gjennom ungdomsserien «Glee». Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix
TV-STJERNE: Sammen med blant andre Lea Michele (t.h.) ble Mark Salling en populær skuespiller gjennom ungdomsserien «Glee». Foto: Chris Pizzello / AP / NTB scanpix Vis mer

Salling ble arrestert i 2015 etter at politiet ble tipset av hans ekskjæreste. Skuespilleren ble arrestert og løslatt mot en kausjon på 20 000 dollar, rundt 160 000 kroner.

«Glee»-stjerna ble tiltalt i saken i mai 2016.

Salling ventet på dommen etter at han ble funnet skyldig. Han risikerte 20 års fengselsstraff.

Beskyldt for sexovergrep

Det ble kjent i desember at tv-stjerna hadde inngått en avtale om å erkjenne straffskyld mot å få en mildere dom.

I avtalen sto det at Salling måtte registrere seg som seksualforbryter, og han fikk ikke kommunisere med noen under 18 år med mindre de var i følge med en foresatt.

DØD: Cory Monteith (31), best kjent fra TV-serien «Glee», ble bekreftet død i 2013. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Salling har tidligere vært saksøkt av sin ekskjæreste Roxanne Gorzela, som beskyldte ham for sexovergrep i 2013.

Salling-skandalen er ikke den første som har rystet den amerikanske TV-serien. I juli 2013 døde medspiller Cory Monteith etter å ha kjempet mot alvorlige rusproblemer i en lengre periode. Han ble bare 31 år.

I tillegg til rollen i «Glee» har Mark Salling også vært med i filmene «Children of the Corn IV: The Gathering» og «The Graveyard».

I sorg

Flere av Sallingers «Glee»-kolleger har allerede ytret sin sorg over nyheten i sosiale medier.

Tim Davis, som er en av produsentene i serien, skriver på Twitter at han sender sine kondolanser til Mark Sallingers familie.

Jane Lync, som spilte rollen som Sue Sylvester i den populære serien, har også delt Davis' innlegg.

«Å ha medfølelse for Mark Sallinger minimerer på ingen måte forbrytelsene hans, og det minsker heller ikke smerten og ødeleggelsen til ofrene for forbrytelsene. Jeg sier bare at man skal slutte å legge til dette i familiens smerte. Dette var deres sønn», skriver Tim Davis.

«Glee»-regissør Paris Barclay har vedlagt et bilde av Mark Sallinger sammen med skuespiller Cory Monteith, som døde i 2013.

«Dette er et smertefullt tap, igjen. To unge skuespillere, begge døde for tidlig. #RIP #marksalling», skriver han til bildet.