Glem scientologi - kjendiser følger en ny tro

Flere kjendiser følger sekten som fokuserer på sex og svart magi.

TATOVERT O.T.O PÅ ARMEN: It-jenta Peaches Geldof (24) er tilhenger av Ordo Templi Orientis. Foto: Stella Pictures/Instagram
TATOVERT O.T.O PÅ ARMEN: It-jenta Peaches Geldof (24) er tilhenger av Ordo Templi Orientis. Foto: Stella Pictures/InstagramVis mer

(Dagbladet): «Gjør hva du vil» og «Kjærlighet er loven» er mottoene til profeten i Ordo Templi Orientis (O.T.O), Aleister Crowley. Daily Mail skriver at Crowley kledde seg som «Det store udyret, 666» - og nå følger flere kjendisene religionen hans.

O.T.O på armen En av dem som følger religionen er den britiske it-jenta og modellen Peaches Geldof (24). For å vise sin tro la hun ut et bilde med et symobol på Instagram der hun skrev:

- #93 #Thelema #o.t.o for alle mine andre Thelemites på Instagram.

Geldof har også tatovert initialene O.T.O på hennes venstre underarm og delt dette bildet med sine 148 000 følgere på Twitter.

Sadomasochisme Aleister Crowley var poet og stormester for den britiske O.T.O fra 1902 og religionen er kjent for å fokusere på svart magi og seksualitet.

I følge Daily Mail var Crowley kjent for å bruke narkotika og sex i magiske sammenhenger, noe som gjorde han populær blant hippier og rockemusikere på 60-tallet.

Crowleys motto «Gjør hva du vil» har ført til en varig fascinasjon blant artister og kjendiser, hvorav Peaches er den siste i en lang linje med følgere. I et intervju med Daily Mail forteller leder av O.T.O i Storbritannia John Bonner at det tar tid å lære seg religionen.

- På en måte kan du kalle oss en sex-sekt. Er du over 18 år kan du bli medlem, men det tar tid å studere våre ritualer, sier han.

INSTAGRAM: Dette symbolet la Peaches Geldof (24) ut på bildetjenesten Instagram. Foto: Instagram
INSTAGRAM: Dette symbolet la Peaches Geldof (24) ut på bildetjenesten Instagram. Foto: Instagram Vis mer

Crowley brukte blant annet sadomasochistisk sex og narkotiske stoffer som opium, kokain, heroin og meskalin til tilbedelsen av religionen.

Flere kjente tilhengere Gitarist i Led Zeppelin Jimmy Page samlet på ulike verk fra Crowley og kjøpte hans tidligere hjem i Skottland. Andre kjendiser som også skal være knyttet til religionen er rapperen Jay-Z, som flere ganger har lagt ut bilder og sitater av Crowleys arbeid, i følge Daily Mail.

TO BARN: Peaches Geldof er gift med Thomas Cohen og sammen har de to barn. Foto: Stella Pictures
TO BARN: Peaches Geldof er gift med Thomas Cohen og sammen har de to barn. Foto: Stella Pictures Vis mer