MISTET KAMERATEN: På turné i Sverige i 1986 døde Metallicas bassist. Nå snakker trommis Lars Ulrich om hvordan han opplevde den grusomme ulykken. Foto: NTB scanpix
MISTET KAMERATEN: På turné i Sverige i 1986 døde Metallicas bassist. Nå snakker trommis Lars Ulrich om hvordan han opplevde den grusomme ulykken. Foto: NTB scanpixVis mer

Glemmer aldri bussulykken som tok livet av bandkollegaen: - En ubeskrivelig situasjon

Metallica-stjerna om den tragiske ulykken i 1986.

(Dagbladet): Lars Ulrich er kjent som Metallicas trommeslager. Den dansk-amerikanske rockeren har vært en del av bandet siden det ble startet i 1981.

Da han gjestet «Sommar i P1» fredag, ett av Sveriges mest populære radioprogram, snakket han om hvordan rockelivet har behandlet ham. Han tok også opp et sårt tema.

I 1986 mistet bandet bassisten Cliff Burton i en dramatisk bussulykke. Ulrich forteller i intervjuet at ukene etter ulykken var forferdelige.

Det var under Damage Inc-turneen til Metallica i 1986 at den tragiske ulykken inntraff.

Burton og gitarist Kirk Hammett hadde spilt kort om hvem som skulle få «den beste» senga på turnébussen.

Burton vant, og skal ha sovnet rundt syv om morgenen. Da skjedde det som ikke skulle skje. Bussen ble slengt av veien, og Burton ble kastet ut av vinduet. Bussen rullet så over ham, som sørget for at han omkom.

- Vi hadde det største og vanskeligste tilbakeslaget i vår karriere da ulykken i Sverige skjedde. Vi skulle kjøre fra Stockholm til København, sier Ulrich i intervjuet og fortsetter:

- Det var en helt forferdelig, ubeskrivelig situasjon å miste Cliff. Vi var bare 22 år den gangen. Det var svært vanskelig å bearbeide det som skjedde, forteller han åpenhjertig.

MINNESTEIN: Ved ulykkesstedet der Cliff Burton omkom ble det reist en minnestein. Foto: Hans Runesson / NTB scanpix
MINNESTEIN: Ved ulykkesstedet der Cliff Burton omkom ble det reist en minnestein. Foto: Hans Runesson / NTB scanpix Vis mer

Ulrich sier derimot at de ønsket å fortsette med bandet, men at de første ukene var spesielt vanskelige.

- Det var nesten som at vi levde i fornektelse. Vi fikk ny bassist etter seks uker, men vi gikk fortsatt med skylappene på, sier han.

Burton ble i 2009 innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame, sammen med resten av bandet. I en uoffisiell kåring av musikkmagasinet Rolling Stones' lesere ble han kåret til den niende beste bassisten noen sinne.

Ved ulykkesstedet i Kronoberg i Sverige er det reist en minnestein til ære for bassisten.

«Cannot the kingdom of salvation take me home», står det på den.