Bjørn Eidsvåg:

- Glemmer hvor grensa går

Den folkekjære artisten blir å se i «Hver gang vi møtes» på nyåret.

AKTUELL: Bjørn Eidsvåg har endelig, etter mange år med «nei», takket «ja» til å være med i «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AKTUELL: Bjørn Eidsvåg har endelig, etter mange år med «nei», takket «ja» til å være med i «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2023 vil en ny sesong av TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» igjen rulle over norske TV-skjermer - noe mange nok allerede gleder seg til.

Blant deltakerne finner vi en ringrev i bransjen, nemlig Bjørn Eidsvåg (68). Eidsvåg inntok musikk-Norge for over 50 år siden, men har i hele tolv år takket nei til å delta i programmet. Nå har han endelig gitt tommel opp.

«HVER GANG VI MØTES»: Emma Steinbakken tolker Bjørn Eidsvågs «Floden». Video: TV 2. Vis mer

- Var engstelig

- Jeg har takket ja til å være med i år fordi det plutselig gikk opp for meg at det har kommet nye generasjoner som ikke har noe forhold til min musikk med mindre foreldrene har spilt den. Emma Steinbakken, for eksempel, var ikke født da min kanskje største hit - «Mysteriet deg» - kom ut, forteller han overfor Dagbladet, og utdyper videre:

- Det var ei ung jente som sa til meg at jeg måtte være med «fordi da tolkes låtene dine av unge folk som vi har et forhold til, og dermed får vi også et forhold til din musikk». Så hvis dette kan bety at min karriere kan få noen ekstra år eller et ekstra push, så er det helt topp.

Artisten legger til at han i år klarte å se vekk ifra frykten som tidligere har hindret ham i å delta, men at han likevel visste det kom til å bli krevende.

- Jeg la bort redselen for å være så tett på folk over så lang tid, eller det å ikke skulle klare å covre andres låter. Jeg var litt engstelig for det, og i tillegg vet jeg at det er fryktelig mye arbeid. Det er mye mer jobb enn folk kan forestille seg, og det går i ett hele tida.

- Jeg var så sliten da jeg kom hjem fra denne «leirskolen» at jeg brukte hele tre uker på å hente meg inn, så det er krevende.

«HVER GANG VI MØTES»: Rapperen Arif rører de andre deltakerne med sine historier fra oppveksten. Video: TV 2 Vis mer

Måtte tas vekk

Innspillingen av musikkprogrammet er over for lengst, men på spørsmål om det er noe 68-åringen gruer seg til at resten av landet skal få se på TV, kan han avsløre at det er tatt grep på klipperommet.

- Jeg gruer meg til å se hvis jeg for eksempel sier dumme ting, eller at jeg virker belærende og blir en sånn teit, voksen mann som skal si noe klokt. Den fella vil jeg ikke gå i.

- Jeg har luket det vekk i episoden som handler om meg, der har jeg hatt mer bestemmelsesrett, så både min kone og jeg har gått nøye gjennom den og tatt bort det jeg synes er skjemmende.

Eidsvåg mener kona har et skarpere blikk enn ham, og derfor har fanget opp ting som opprinnelig skulle bli med i programmet som han selv ikke tenkte over at burde klippes vekk.

RØRT: Da Maj Britt Andersen skulle hylles under «Hver gang vi møtes» ble hun rørt av Andreas «TIX» Haukland sin opptreden. Bilder med tillatelse fra TV 2. Vis mer

- Når jeg sitter midt i det så tenker jeg det må være greit. Da er jeg mer åpen og folkelig og tenker «dette er ikke noe farlig å snakke om». Men da er hun våken og påpeker at dette involverer flere enn meg.

På forhånd hadde Eidsvåg og kona, Ragnhild Idsø, en avtale om at han ikke skulle dele private ting som involverer andre.

- Vi så gjennom episoden og hun sa «dette må bort» og «dette skal vi ikke ha med», og da var jeg helt enig. Det handler om personlige ting, men plutselig glemmer man hvor grensa går og da fryder jo pressen seg, ler han.

GJENG: Årets artister i «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GJENG: Årets artister i «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå gleder han seg til resten av landet skal få se det han, Emma Steinbakken (19), Karoline Krüger (52), Kristian Kristensen (30), Ingebjørg Bratland (32), Freddy Kalas (32) og Isah (23) har jobbet med.

- Folk får se og vurdere selv, men jeg mener det er så mange flotte og musikalske ting her at det er rart om ikke folk kommer til å storkose seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer