Gloria Vanderbilt:

Gloria Vanderbilt er død

Den amerikanske designeren, arvingen og sosietetsdama ble 95 år gammel.

DØD: Gloria Vanderbilt (t.h) er død. Hun er kjent for sine millioner av dollar og entreprenørskap, men ble seinere i livet siden kjent som en av New Yorks mest omtalte sosietetskvinner. Her poserer hun med sønnen, det kjente CNN-ankeret Anderson Cooper, i 2014. Foto: NTB scanpix
DØD: Gloria Vanderbilt (t.h) er død. Hun er kjent for sine millioner av dollar og entreprenørskap, men ble seinere i livet siden kjent som en av New Yorks mest omtalte sosietetskvinner. Her poserer hun med sønnen, det kjente CNN-ankeret Anderson Cooper, i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sikkert du har hørt om Gloria Vanderbilt, den amerikanske designeren, milliardærarvingen og sosietetskvinnen som nå har avgått ved døden. Familien hennes har du derimot utvilsomt hørt om.

Vanderbilt, som døde mandag morgen, ble 95 år gammel. Dødsfallet bekreftes av sønnen hennes, den anerkjente journalisten Anderson Cooper. I en uttalelse til CNN, kanalen han for øvrig jobber for, er han full av lovord om sin avdøde mor.

- Gloria Vanderbilt var en ekstraordinær kvinne som elsket livet, og levde etter sine egne regler. Hun var maler, skribent og designer, men også en fantastisk mor, kone og venn. Hun var 95 år gammel, men om du spør hennes nærmeste vil de fortelle deg at hun var den yngste personen de kjente. Den kuleste og mest moderne av dem alle, sier sønnen.

Århundrets rettssak

Den avdøde designeren var arving til den gedigne Vanderbilt-formuen, som på starten av 1800-tallet ble bygd møysommelig opp på grunn av utbygging av jernbane og shipping. Det er av Business Insider anslått at hun hadde en formue på elleville 200 millioner dollar, omtrent 1,74 milliarder norske kroner, da hun mandag døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer