ARRESTERT: Den populære rapperen 21 Savage er blitt arrestert i Atlanta, mistenkt for å oppholde seg ulovlig i USA. Han har flere ganger hevdet å være fra Atlanta, men det mistenkes nå at han oppholder seg i USA ulovlig. Foto: NTB scanpix
ARRESTERT: Den populære rapperen 21 Savage er blitt arrestert i Atlanta, mistenkt for å oppholde seg ulovlig i USA. Han har flere ganger hevdet å være fra Atlanta, men det mistenkes nå at han oppholder seg i USA ulovlig. Foto: NTB scanpixVis mer

21 Savage

Grammy-nominert rapper arrestert for ulovlig opphold

21 Savage er muligens ikke så amerikansk som først antatt.

Den amerikanske rapperen 21 Savage har hatt en suksessrik karriere, med flere store hits siden debuten. Beviset på hardt arbeid har blant annet kommet i form av to Grammy-nominasjoner, som han muligens kan stikke av med neste uke.

Han er blant annet nominert til «Record of the year» for versene han la ned på låta «Rockstar» sammen med Post Malone.

Det er derimot alt annet enn hyggelige grunner til at artisten nå søndag kveld skaper overskrifter verden over. Washington Post skriver nemlig at rapperen har blitt anholdt av amerikanske myndigheter, som mistenker at han ikke er amerikaner.

Han sitter nå, ifølge flere amerikanske medier, i varetekt hos Immigration and Customs Enforcement, også kjent som ICE. De mistenker at han egentlig er britisk statsborger, og derfor ikke så amerikansk som han har gitt uttrykk for i intervjuer tidligere. Han har hevdet å være fra Atlanta, men myndighetene mener altså nå at han egentlig er fra et britisk land. Enkelte kilder nevner Dominica i Karibia, men ingen har bekreftet dette.

Bryan Cox, talsperson for ICE, sier følgende om situasjonen til CNN:

- Hele hans offentlige image er falskt. Han kom til USA fra Storbritannia som tenåring og ble lenger enn hva visumet hans tillot, sier talspersonen.

VERDENSKJENT: 21 Savage (t.v) skal ha kommet til USA i 2005, men ble værende da visumet hans gikk ut året etter. Nå er han en av verdens største rapartister. Her poserer han med Post Malone i fjor høst i forbindelse med MTV Video Music Awards. Foto: NTB scanpix
VERDENSKJENT: 21 Savage (t.v) skal ha kommet til USA i 2005, men ble værende da visumet hans gikk ut året etter. Nå er han en av verdens største rapartister. Her poserer han med Post Malone i fjor høst i forbindelse med MTV Video Music Awards. Foto: NTB scanpix Vis mer

Artisten, hvis egentlige navn er Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, skal ha kommet til USA i 2005. Da skal han ha vært 12 år gammel. Han skal den gang ha hatt et visum som varte i et år, men ble altså værende i landet da oppholdstillatelsen hans gikk ut i juli 2006.

At han i 2014 ble dømt i en narkotikasak gjør ikke sjansene hans for forlenget opphold noe bedre, skriver BBC. Flere medier skriver at han muligens kan deporteres ut av landet etter at saken er blitt behandlet av en immigrasjonsdomstol.

Rapperens advokat, Dina LaPolt, mener det hele dreier seg om en stor misforståelse.

- Vi jobber hardt for å få Mr. Abraham-Joseph ut av varetekt, samtidig som vi jobber med myndighetene for å fikse denne misforståelsen. Han er en god rollemodell for unge mennesker rundt om i landet vårt, spesielt i Atlanta, og jobber aktivt med oppdrag i lokalsamfunnet for å hjelpe ungdom med økonomiske problemer, sier advokaten til TMZ.

Artisten har gitt ut tre album, hvor det nyeste, «I Am > I Was» nådde førsteplassen på Billboard-lista. Han har vunnet en rekke priser, og har nådd flere meritter i sin relativt korte karriere. Mange har også ledd godt av rapperen.

I panna har han tatovert det mange tror er et kors, men da han for noen år siden skulle forklare at det var en kniv, brukte han frasen «issa knife» (it's a knife). Intervjuet gikk viralt i etterkant.