Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lewis Capaldi:

Grammy-nominert tatt for å være «setefyll»

Ikke alle har fått med seg hvem den skotske sangeren er.

NYKOMMER: Lewis Capaldi deltok på Grammy Awards for første gang i helga. Der ble han tatt for å være en av dem som jobbet i salen. Foto: NTB Scanpix
NYKOMMER: Lewis Capaldi deltok på Grammy Awards for første gang i helga. Der ble han tatt for å være en av dem som jobbet i salen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den skotske sangeren Lewis Capaldi (23) var i helga til stede under Grammy-utdelinga for første gang.

Den prestisjetunge prisutdelinga er en formell affære, der de aller største stjernene innen musikkbransjen samles for å feire hverandres arbeid.

Utdelinga blir også sendt på tv, og det er et stort apparat rundt det hele som jobber på spreng for at alt skal gå smertefritt for seg hele kvelden.

Dette innebærer at flere av menneskene som er til stede i salen er på jobb, blant andre såkalte «seat-fillers». Deres jobb er å forflytte seg rundt om i lokalet, og sette seg på de plassene som eventuelt står tomme.

HYLLEST: Det var en spesiell start på årets Grammy-utdeling, etter at basketball-legenden døde i en helikopterulykke tidligere på dagen. Alicia Keys og Boyz II Men holdt et rørende åpningsnummer. Video: CNN / CBS Vis mer

For eksempel når en kjendis vinner en pris eller går en tur på toalettet, er det en «seat-filler» som overtar plassen i tida de er borte. Slik sørger arrangørene for at det til ehver tid ser ut til at lokalet er fylt opp til randen.

Feilidentifisert

Capaldi var som nevnt for første gang invitert til Grammy-utdelinga i år. Han slo gjennom med låta «Someone You Loved» i 2018, og siden har skotten gjort stor suksess.

Han var nominert i kategorien årets låt, som Billie Eilish (18) vant.

Men til tross for at Capaldi på sett og vis kan beskrives som et «stjerneskudd» i musikkåret 2019, er det tydeligvis ikke alle som helt har fått med seg hvem han er.

På Twitter skriver han nemlig at han ble «offer for» feilidentifisering under Grammys.

FORNØYD: Lewis Capaldi var tydelig spent og glad da han poserte på den røde løperen i forkant av utdelinga. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Lewis Capaldi var tydelig spent og glad da han poserte på den røde løperen i forkant av utdelinga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da trodde noen at han var en «seat-filler», skriver Independent.

«En dame på Grammys tilbød seg akkurat å ta plassen min fordi hun trodde jeg var en av dem som sitter i stolene for å fylle opp salen når noen reiser seg for å gå på toalettet», skriver han humoristisk.

Capaldi ser imidlertid ikke ut til å ha blitt særlig fornærmet av hendelsen, da han la til en rekke emojier som gråter av latter i innlegget på Twitter.

Han fulgte også opp med nok et innlegg, der han delte et bilde av seg selv sittende på toalettet. Til bildet skrev Capaldi: «Grammys, baby!!!».

Historisk 18-åring

Den skotske 23-åringen tapte som nevnt i sin kategori mot amerikanske Billie Eilish - som ble historisk og vant pris i de fire største kategoriene.

18-åringen ble årets nykommer, i tillegg til å vinne prisen for årets låt med «Bad Guy», årets beste album for «When We Fall Asleep» og årets beste plateinnspilling for «Bad Guy».

Ifølge nyhetsbyrået AP er Eilish den yngste artisten som har vunnet alle de fire store prisene på Grammys.

STJAL SHOWET: Den amerikanske sangeren Ricky Rebel sto for Grammy-utdelingens kanskje villeste politiske antrekk.Video: CNN Vis mer