Lawrence Leathers:

Grammy-vinner (37) funnet drept i trappeoppgang

To personer er pågrepet.

DØD: Den anerkjente musikeren Lawrence Leathers ble søndag funnet drept like utenfor sin egen leilighet. Foto: NTB Scanpix
DØD: Den anerkjente musikeren Lawrence Leathers ble søndag funnet drept like utenfor sin egen leilighet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den prisbelønnede trommisen Lawrence Leathers (37) hadde ei lysende framtid foran seg.

Amerikaneren, som har medvirket på to Grammy-belønnede album, var spesielt kjent på New Yorks jazz-scener og blir omtalt som et stort musikalsk talent av sine kolleger.

Denne uka kom imidlertid den rystende beskjeden om at 37 åringen har mistet livet på dramatisk vis. Ifølge New York Times ble Leathers funnet drept søndag ettermiddag i en trappeoppgang ved sitt eget hjem i Bronx i New York.

To pågrepet

Musikeren ble funnet av en annen leietaker i bygget, som deretter kontaktet nødetatene. Politi og ambulansepersonell var raskt på plass, men Leathers ble erklært død på stedet.

Ifølge avisa er hendelsesforløpet foreløpig uklart, men politiets teori er at det har oppstått et slagsmål mellom 37-åringen og to andre personer - en mann på 28 og en kvinne på 41 år - som bodde i samme bygning. De to ble pågrepet av politiet mandag.

Så langt er det også uklart for politiet hva slags relasjon den fornærmede har med mannen og kvinnen.

Rystet kollega

Ifølge Billboard samarbeidet Leathers på to av albumene til den amerikanske jazzvokalisten Cécile McLorin Salvant (29).

For «One to Love» og «Dreams and Daggers», fra henholdsvis 2015 og 2017, ble hun belønnet med Grammy-priser.

Salvant er rystet over drapet, og har tatt til Instagram for å minnes sin kollega. 29-åringen beskriver Leathers blant annet som en av «de mest musikalske og ærlige trommisene» som har eksistert.