Grandmaster Flash and the Furious Five:

Grandmaster Flash-rapper siktet for drap

Rapperen Kidd Creole skal ha knivstukket en hjemløs mann.

SIKTET: Kidd Creole (nummer to fra høyre) er siktet for drap i New York. Han er kjent fra den kjente gruppa Grandmaster Flash and the Furious Five. Her er han med andre medlemmer av The Furious Five, som seinere ble en egen gruppe. Fra venstre: Scorpio, Melle Mel, Kidd Creole og Rahiem. Bildet ble tatt i 2007, da gruppa ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame. Foto: NTB scanpix
SIKTET: Kidd Creole (nummer to fra høyre) er siktet for drap i New York. Han er kjent fra den kjente gruppa Grandmaster Flash and the Furious Five. Her er han med andre medlemmer av The Furious Five, som seinere ble en egen gruppe. Fra venstre: Scorpio, Melle Mel, Kidd Creole og Rahiem. Bildet ble tatt i 2007, da gruppa ble innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gruppa Grandmaster Flash and the Furious Five ble opprettet på midten av 1970-tallet i New York, og holdt på helt til slutten av 1980-tallet. De var kjent som pionerer innenfor hip hop, og ble for ti år siden innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame.

Nå er et av medlemmene som var med på å starte gruppa, Kidd Creole, siktet for drap. Det skriver flere medier, deriblant New York Times, Rolling Stone og Variety.

Onsdag kveld skal rapperen, som egentlig heter Nathaniel Glover og er 57 år gammel, ha knivstukket en hjemløs mann i Manhattan-distriktet i New York. Mannen ble fraktet til sykehus, der han seinere den kvelden døde av skadene han pådro seg.

Glover skal ha stukket den hjemløse mannen flere ganger i brystet, som følge av en krangel han og offeret hadde. Drapet skal ha funnet sted like før midnatt.

Politiet sier selv at de oppdaget 57-åringen gjennom overvåkningsutstyr, og at de deretter begynte jakten på rapperen. Han ble siktet for drap etter arrestasjonen, og kan få en livstidsdom dersom han dømmes.

Offeret i saken skal ha bodd på et herberge for hjemløse, bare tre kilometer unna stedet han ble drept. Ifølge politidokumenter som Rolling Stone har fått tak i, pågår etterforskningen fortsatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer