Desta Marie Beeder:

- Gråt og gjemte meg på do

Følelsene tok overhånd for programlederen.

INTENST: Programleder Desta Marie Beeder legger ikke skjul på at det var intenst å spille inn «Forræder». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
INTENST: Programleder Desta Marie Beeder legger ikke skjul på at det var intenst å spille inn «Forræder». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tredje sesongen av TV 2-programmet «Forræder» er i disse dager i gang for fullt og deltakerne har allerede fått kjenne på nervene, etter at forræderne Morten Thoresen (26), Tamanna Agnihotri (26) og Carina Olset (41) har sørget for å «drepe» og forvise de lojale en etter en.

Spilleventyret ble nemlig kort for både Marte Bratberg (34), Sunniva Rose (39) og Fridtjov Såheim (55), som ble de tre første til å ryke. Fredag ble utfallet også i forrædernes favør under avstemningen i rådssalen.

Eva B. Ragde (60) og Desta Marie Beeder (35) fikk først like mange stemmer, noe som førte til at de andre måtte stemme på nytt. Før det skjedde måtte ovennevnte holde hver sin forsvarstale - og det var da det hele tok en brå vending.

NEKTET: Én av høstens «Forræder»-deltakere fikk en fysisk reaksjon på å bli utnevnt som forræder. Da ble valget enkelt. Reporter: Thale Kristensen. Video: Kine Falch / TV 2 Vis mer

Beeder ba til slutt alle om å stemme på henne, slik at Ragde fikk sikret seg en plass videre i spillet. Det har aldri før skjedd i «Forræder».

- Når det står mellom meg og deg Eva, så tror jeg ikke nok på at du er forræder, så da vil jeg faktisk at dere stemmer på meg. Og det er min appell, sier Beeder i episoden, til alles overraskelse.

- Litt bittert

Det ble dermed Beeder sin tur å forlate spillet, men som lojal. Da Dagbladet møtte henne under programmets pressetreff satt hun ord på hvordan det føltes.

- Det føltes egentlig greit. Jeg var ikke med så lenge, men følte virkelig at jeg hadde levd i det og kost meg. Også var jeg veldig redd for å bli «drept» på natta slik at jeg ikke fikk sagt ha det til folk, men her var det litt «action» i rådssalen og det var helt greit.

UTE: Desta Marie Beeder overrasket alle i rådsalen og ba dem stemme på henne. Foto: Espen Solli / TV 2 / Fremantle
UTE: Desta Marie Beeder overrasket alle i rådsalen og ba dem stemme på henne. Foto: Espen Solli / TV 2 / Fremantle Vis mer

«God morgen Norge»-programlederen legger slettes ikke skjul på at det også føles bittert å ryke så tidlig.

- Det er jo selvfølgelig litt bittert. Jeg røk jo ut og tenkte at jeg visste hvem forræderne var og at jeg burde ha sagt det til folk, men det viste jo seg at det ikke var dem. Jeg skulle så klart ønsket at jeg kunne vært med lenger, men da hadde jeg nok blitt mye mer «ko-ko», sier hun.

Videre forteller 35-åringen at det var intenst å være med i programmet, og at hun tidlig klarte å rote det til for seg selv.

- Jeg var jo veldig delaktig ved å sende Fridtjov hjem, og det hadde jeg veldig dårlig samvittighet for og skyldfølelsen gnagde inni meg. Jeg følte at jeg måtte gjøre alt jeg kunne for å redde meg selv, men istedenfor rettet jeg bare enda mer søkelys på meg selv.

FØRST UT: De tre forræderne har valgt ut sitt første offer i TV 2-programmet «Forræder». Reporter: Thale Kristensen. Video: Kine Falch / TV 2 Vis mer

- Da ble jeg et lett bytte for forrædere og andre som bare ville peke fingrene vekk fra seg selv. Alt jeg gjorde ble plutselig rart.

- Gjemte meg på do

Selv hadde Beeder en plan om å ligge lavt i terrenget, men det gikk alt annet enn forventet.

- Jeg skulle ligge som en gjedde i sivet og ikke gjøre noe særlig i starten, men det klarte jeg ikke. Så jeg «grunnet» på, men i feil retning. Jeg følte meg jo sikker, men jeg ble nok litt fanget av det jeg trodde til enhver tid. Og det er noe med at når du tror noe, så finner du bevis for det overalt, og det gjorde jo jeg.

GODE VENNER: Viggo Venn og Desta Marie Beeder under frokosten på «Forræder». Foto: Espen Solli / TV 2 / Fremantle
GODE VENNER: Viggo Venn og Desta Marie Beeder under frokosten på «Forræder». Foto: Espen Solli / TV 2 / Fremantle Vis mer

- Hva var det mest utfordrende?

- Det var å skru av grublingen, for man skal jo sove. Jeg fikk heldigvis sove, men man gikk jo og tenkte, og du har jo all tid i verden til å gjøre det hele tida. Det var nok det vanskeligste, så skal man jo spekulere samtidig som man må beskytte seg selv litt, og tenke på hva man kan gjøre for å ikke virke mistenksom.

Det kom også ei tid under deltakelsen hvor følelsene tok litt overhånd, sier programlederen.

- Jeg gråt en gang, men da gjemte jeg meg på do. Det var ikke fordi at jeg tenkte: «Nå dør jeg», men fordi at det var så mye følelser hele tida.

Det psykologiske spillet starter allerede i første episode av «Forræder», som fører til at en av deltakerne tar til tårene. Reporter: Kine Falch. Video: Jenny Emilie Aas / TV 2 Play Vis mer

På spørsmål om hvordan tida var etter innspillingen for 35-åringen, legger hun ikke skjul på at hun brukte langt over ei uke på å komme seg til hektene igjen.

- Jeg orket omtrent ikke å betale regninger eller å svare på e-post, siden jeg fortsatt var litt inni disse «Forræder»-greiene. Det tok meg ti dager, så fantes den virkelige verden igjen. Jeg hadde heldigvis litt tid da jeg kom hjem og hadde noen fridager.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer