Amber Heard og Johnny Depp:

Gråtkvalt Amber Heard snakker ut om partnervold, få måneder etter skilsmissen fra Johnny Depp

Skuespilleren tar et oppgjør med voldsryktene. 

SNAKKER UT I NY VIDEO: Amber Heard, skuespiller og modell, snakker nå i en ny video om partnervold. Stjerna skilte seg fra Johnny Depp tidligere i år, etter blant annet å ha anklaget ham for vold. Video: GirlGaze via YoutubeVis mer Vis mer

(Dagbladet): I høst var skilsmissen mellom skuespillerduoen Johnny Depp (53) og Amber Heard (30) svært offentlig, og nye detaljer om hvorfor paret gikk fra hverandre dukket opp nærmest hver dag.

I midten av august ble saken avgjort. Heard trakk tilbake voldsanklagene mot Depp, som er aspektet ved saken som har fått mest oppmerksomhet internasjonalt.

Partene inngikk et forlik, og det ble bestemt at Depp skulle utbetale den nette sum av 57 millioner norske kroner til Heard.

På tross av at Heard trakk tilbake anklagene, har det fortsatt vært mye diskutert i media.

Bransjen har blant annet fått kritikk for å ansette Depp etterpå, som for tida er aktuell i «Fabeldyr og hvor de er å finne». Enkelte har hevdet at han ikke burde få så store jobber etter det Heard hevdet han gjorde mot henne, ifølge New York Daily News.

Vil forhindre partnervold

I en ny følelsesladd video forteller den nyskilte skuespillerinna om partnervold, og farene med det. Hun trekker også inn sine egne erfaringer.

Det var The Huffington Post som først omtalte saken.

I et samarbeid med Girl Gaze Project, og i forbindelse med den internasjonale dagen mot kvinnevold, forteller skuespilleren gråtkvalt om det som skjer bak lukkede dører.

- Jeg vil si at det var mye skam knyttet til merkelappen «offer». Dette skjer med så mange kvinner. Når det skjer i hjemmet ditt, bak lukkede dører, med noen du elsker, er det ikke enkelt, forteller skuespilleren i videoen, mens hun kjemper for å holde tårene tilbake.

30-åringen påpeker at hun som offentlig person har en gylden mulighet til å sette fokus på problemet, ettersom hun selv har gått gjennom dette med verden som tilskuere.

- Du må ikke gjøre dette alene. Du er ikke alene, og vi kan endre dette, forklarer stjerna optimistisk i videoen.

Videoen ble publisert på fredag, og har fått skryt fra flere hold. På Twitter er versjoner av videoen delt videre tusenvis av ganger.

Lang krangel

Dette er langt fra første gang striden mellom de to skuespillerne når offentligheten.

Paret giftet seg i februar 2015. Etter bare 15 måneders ekteskap, søkte skuespiller og modell Heard om skilsmisse fra Hollywood-stjerna.

Bare dager seinere søkte Heard om besøksforbud, fordi hun hevdet han hadde mishandlet henne. Stjerna viste da et bilde som hevdet å vise henne etter angrepet.

Heard har også forsøkt å bevise de angivelige voldsepisodene på andre måter, deriblant med en mobilvideo og et grotesk bilde av en avkappet finger.

I kjølvannet av dette ble det blant annet oppfordret til boikott av Depp, som da spilte verden rundt med bandet sitt Hollywood Vampires. Hans datter, it-jenta Lily Rose Depp, viste derimot støtte til faren.

Besøksforbudet ble løftet da paret bestemte seg for å inngå et forlik.